Fudbal

Slobodan Karalić, golmanska legenda Borca, sahranjen u Banjaluci

Slobodan Karalić, golmanska legenda Borca, sahranjen u Banjaluci
Slobodan Karalić, golmanska legenda Borca, sahranjen u Banjaluci

Od Slobodana Karalića, legendarnog golmana i trenera banjalučkog Borca, danas su se, osim članova uže porodice, oprostili mnogi bivši saigrači, bivši i sadašnji funkcioneri kluba, kao i mnogi drugi koji su poštovali lik i djelo sjajnog golmana

U trofejnoj sali Gradskog stadiona održana je komemoracija povodom smrti popularnog Kare, koji je ostavio dubok i neizbrisiv trag u klubu.

"Dijelili smo decenije rada, koje su bile ispunjene radošću i tugom. Prije samo nekoliko nedjelja sam te slušao kako praviš planove za budućnost. Vijest o tvojoj smrti odjeknula je kao grom iz vedra neba. Banjaluka je sada okovana snijegom, ali i fudbalskom tugom. Karalić je bio opsjednut fudbalom odmalena. Borac je izgubio istinsku ikonu kluba, koju su cijenili ne samo na prosturu bivše Jugoslavije, nego i u Grčkoj i Kipru. Ostaće upamćen po sjajnim intervencijama, ali posebno po odbrani penala Draganu Stojkoviću Piksiju, kojim je Borcu donio trofej u Kupu Jugoslavije. O toj odbrani pričaće se još generacijama", kroz suze je pričao Milorad Slavnić, legendarni direktor "crveno-plavih".

Srđan Šuput, predsjednik Borca, podsjetio je koliko je Karalić značio klubu s kojim je 1988. ostvario veliki uspjeh osvojivši Kup Jugoslavije.

"Nema riječi kojima može da se opiše tuga nastala tvojim odlaskom. Mislili smo da ćeš dobiti i ovu utakmicu, ali nažalosti nisi uspio. Borac je izgubio legendu i velikog prijatelja", izjavio je Šuput.

Telegrami saučešća stizali su iz mnogi klubova, a među njima se nalaze Crvena zvezda, Sarajevo, Rudar Prijedor, Radnik, Široki Brijeg, od veterana Vrbasa i mnogih drugih.

"Iznenadila nas je vijesti o tvom preranom odlasku. I pored toga što si kratak period boravio u klubu, ostavio si dubok trag u Crvenoj zvezdi. Iskreno saučešće porodici Karalić", navodi se, između ostalog, u telegramu koji je potpisao Dragan Džajić, predsjednik Zvezde.

Slobodan Karalić je sahranjen danas  na Novom groblju u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije