Fudbal

Skandalozan transparent na meču samoproglašenog Kosova i Kipra (FOTO)

Skandalozan transparent na meču samoproglašenog Kosova i Kipra (FOTO)
Foto: Facebook / Fudbalski savez Kosova | Skandalozan transparent na meču samoproglašenog Kosova i Kipra (FOTO)

Navijači samoproglašenog Kosova istakli su skandalozan transparent tokom utakmice protiv reprezentacije Kipra, a kojim su istovremeno htjeli da pošalju poruku gostima koji ne priznaju njihovu državnost.

Naime, Dardanci (tako se zovu navijači) su na tribinama digli transparent na kom se vidjela mapa Kosova i Metohije sa albanskom zastavom u sredini, dok su tamošnji mediji isti pokušali da objasne ovim riječima:

"Ovo je pokazalo da je naša zemlja zemlja Albanaca, a ne kako smo navikli da vidimo koreografije u mnogim zemljama protiv Kosova",  objašnjava "Telegrafi" ovaj transparent.

Samoproglašeno Kosovo je ovaj drugi meč meč dobilo rezultatom 3:0 i na taj način su obezbijedili najmanje drugo mjesto u grupi C divizije Lige nacija, što im donosi četvrtfinale za plasman u B diviziju.

Podsjetimo, igrači samoproglašenog Kosova u septembru, u jednom trenutku, nisu htjeli da igraju protiv Kipra u gostima , jer su navijači te selekcije okačili transparent "Kosovo je Srbija."

Ubrzo je reagovalo obezbjeđenje i zamolilo navijače da uklone parolu, a takođe je i sa razglasa istaknuto da se učini isto. Navijači su na kraju i skinuli transparent, pa je meč poslije prekida nastavljen.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije