Fudbal

Siti sprema 350 miliona evra za život poslije Pepa

Siti sprema 350 miliona evra za život poslije Pepa
Foto: Twitter / Printscreen | Siti sprema 400 miliona funti za život poslije Pepa

​Španskom menadžeru Pepu Gvardioli ugovor s Mančester Sitijem ističe na kraju sezone, a "Građani" već sada imaju višemilionski plan za dovođenje najboljih fudbalera na tržištu, prenosi engleski "Mirror".

Siti je s obzirom na Gvardiolin mogući odlazak nakon osam uspješnih sezona i 18 osvojenih trofeja pripremio transferni fond koji će premašiti 355 miliona evra.

U opticaju su imena poput Florijana Virca i Jamala Musiale koja će koštati preko 100 miliona evra, dok se ne isključuje i dolazak Rodriga, ništa manje vrijednog Brazilca iz Real Madrida.

“Moćna finansijska pozicija Sitija izgrađena je na temelju ulaganja vlasnika Šeika Mansura nakon njegovog preuzimanja kluba 2008. godine. Međutim, kontinuirani period uspjeha bez presedana pod Gvardiolom omogućilo je klubu da otvori unosne tokove komercijalnih prihoda koji su dodatno podstaknuti sposobnošću 'Građana' da generišu ogromne iznose kroz trgovanje igračima”, pišu "Mirrorovi" novinari.

Siti već radi na renoviranju "Etihada", a u protekle je dvije godine ostvario dobit veću od 130 miliona evra.

UEFA-ine sankcije koje prijete Sitiju zbog navodnih 115 nepravilnosti u radu kluba mogle bi odigrati ključnu ulogu u donošenju Gvardioline odluke o ostanku u klubu.

Okom statistike, proslavljeni Španac je na 476 utakmica kao trener ovog engleskog kluba upisao 353 pobjede, 57 remija i 66 poraza, prenosi "SportAM".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije