Fudbal

Sautgejt vjeruje u uspjeh: Sada sve dolazi na svoje mjesto

Sautgejt vjeruje u uspjeh: Sada sve dolazi na svoje mjesto
Foto: Tanjug / AP | Sautgejt vjeruje u uspjeh: Sada sve dolazi na svoje mjesto

​Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, izjavio je da je njegov tim imao dosta problema prije početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, ali je dodao da vjeruje u dobar rezultat na kontinentalnom šampionatu, prenose britanski mediji.

Engleska je sinoć u Kelnu odigrala bez golova sa Slovenijom u meču posljednjeg, trećeg kola grupe C. U drugom meču trećeg kola grupe C, selekcije Srbije i Danske su takođe igrale bez golova.

Engleska je osvojila prvo mjesto u grupi C sa pet bodova. Danska i Slovenija su sakupile po tri boda, dok je Srbija završila takmičenje na EP na posljednjem mjestu sa dva boda. Engleska, Danska i Slovenija će igrati u osmini finala EP.

"Mislim da smo mnogo unaprijedili igru s loptom. Dobro smo otvarali akcije, vidi se naporan rad, ali nam još nedostaje završnica. Fudbaleri koji su igrali u drugom poluvremenu su odradili dobar posao. Pokušali smo ofanzivnim zamjenama da dođemo do pobjede" rekao je Sautgejt.

On je pohvalio Kola Palmera, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

"Bio je veoma dobar. Stvarao je šanse, trudili smo se da mu omogućimo da postigne gol u finišu. I nije samo on unio svježu krv, već i ostali mladi igrači Entoni Gordon i Kobi Mejno. Bilo je mnogo dobrih stvari na kojima možemo da gradimo igru" dodao je selektor Engleske.

Britanski mediji navode da se Engleska nalazi u lakšoj polovini žrijeba na EP.

"Ne bi trebalo da nas zavede to u kojoj smo polovini žrijeba. Imali smo mnogo problema pred početak EP, ali sada sve dolazi na svoje mjesto. Način na koji smo se branili je veoma pozitivna stvar i na tome ćemo da gradimo samopouzdanje. Stvarali smo i šanse, ali moramo da ih koristimo" zaključio je Sautgejt, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije