Fudbal

Samardžić i Vlahović prvi put u Ligi šampiona

Samardžić i Vlahović prvi put u Ligi šampiona
Foto: Facebook/Atalanta Bergamasca Calcio | Samardžić i Vlahović prvi put u Ligi šampiona

Utakmica između Atalante i Arsenala završena je nerešeno 0:0, ali bez obzira na rezultat, meč u Bergamu sigurno će u lepoj uspomeni ostati dvojici srpskih fudbalera.

Lazar Samardžić (22), član A selekcije i učesnik EURO 2024 (igrao protiv Slovenije i Danske), prvi put u karijeri zaigrao je u jednom meču Lige šampiona.

Istina, priliku je dobio tek pred kraj utakmice, kada je zamijenio Ademolu Lukmana, ali je realno očekivati da će u narednom periodu, kako vrijeme bude odmicalo, dobijati sve više prilika i povjerenja Đan Pjera Gasperinija.

Iskusni trener je insistirao da Samardžić ovog ljeta dođe u Atalantu na pozajmicu iz Udinezea, gdje je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača.

Takođe, utakmicu protiv londonskih Tobdžija sigurno će pamtiti i Samardžićev dvije godine mlađi zemljak, 20-godišnji Vanja Vlahović. Nekadašnji polaznik fudbalske škole Partizana, prvi put je doživio da bude rezerva na jednoj utakmici Lige šampiona. Prethodno je u meču protiv Intera prvi put bio rezerva u Seriji A.

Vlahović je jedan od najboljih strijelaca italijanske Primavera i Atalante je nedavno produžila ugovor sa njih do 2029. godine. U klubu ga očigledno polako pripremaju za mnogo veće izazove u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije