Fudbal

Ronaldo ipak neće biti tragičar: Portugal preko penala do četvrtfinala

Ronaldo ipak neće biti tragičar: Portugal preko penala do četvrtfinala
Foto: Tanjug/AP | Ronaldo ipak neće biti tragičar: Portugal preko penala do četvrtfinala

Fudbalska reprezentacija Portugala pobijedila je selekciju Slovenije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 0:0 (penali 3:0) u osmini finala Evropskog prvenstva, te izborila četvrtfinale.

Slovenija je u prvih 45 minuta uglavnom prijetila preko kontra napada. Šporar i Šeško su često imali situacije koje su morali sami da rješavaju protiv duplo više čuvara. Ipak, na pauzu se otišlo bez pogodaka.

Na startu drugog dijela igre su Portugalci nastavili u istom ritmu. Konstantni napadi i presing, ali im se jednostavno nije dalo. U prvom redu nije se dalo Kristijanu Ronaldu koji je još jednom pokušao na sve načine da dođe do gola na ovom Evropskom prvenstvu, ali mu, bar za sada, nije suđeno.


Bonus video:


Utakmica je otišla u produžetke koji su bili prvi na ovom prvenstvu.

Obje selekcije su imale svoje prilike, ali Ronaldo je bio ponovo u centru pažnje.

Nakon što je Žota iznudio jedanaesterac, a legendarni napadač je onda preuzeo odgovornost. Međutim, njegov veoma loš pokušaj pročitao je i odbranio Jan Oblak.

U 115. minuti, Benjamin Šeško je mogao riješiti sve. Pepe se okliznuo, izgubio loptu, Šeško je protrčao i izašao jedan na jedan s Koštom, ali odbranio je golman Portugala i spasio Portugalce.

Utakmica je otišla i na bolje izvođenje penala.

Prva je šutirala Slovenija, a Kosta je odbranio šut Josipa Iličića. Ronaldo se zatim ispravio i savladao Oblaka, da bi golman Portugala zaustavio i Juru Palkoveca.

Čuvar mreže Slovenije je bio nemoćan i protiv Brune Fernandeša, a nevjerovatno raspoloženi Kosta je fantastično osujetio i pokušaj Benjamina Verbiča. Potom je uslijedio šut Bernarda Silve, koji je sigurno poentirao za 3:0 i Portugal se plasirao u četvrtfinale.

Tamo će igrati protiv Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije