Fudbal

Remi Sarajeva i Želje u derbiju na Koševu

Remi Sarajeva i Želje u derbiju na Koševu
Foto: FK Željezničar | Remi Sarajeva i Želje u derbiju na Koševu

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara podijelili su bodove u 153. vječitom derbiju koji je odigran večeras na Koševu.

"Plavi" su vodili nakon prvog poluvremena, ali je Bordo tim u drugom poluvremenu stigao do izjednačenja - 1:1.

Željezničar je sjajno otvorio derbi. U prvom minutu zaprijetio je Šabić, ali Rockov brani. Potom je visio gol Sarajeva u zraku, ali lopta nije završila u mreži.

Krpić je sa centra pogodio prečku, udarac Boljevića u nastavku akcije brani Rockov. Lopta dolazi do Hiroša, a njegov pokušaj blokira Beganović. Ponovo se lopta odbila do Željine desetke, ali je ovaj put njegov pokušaj zaustavio Rockov.

Sarajevo prvi put prijeti u 7. minutu. Nakon loše reakcije stopera Želje lopta dolazi do Guliashvilija koji šutirao glavom, a Muftić paradom loptu izbija u korner. Nakon toga u samo nekoliko minuta u okvir gostujućeg gola šutirali su Guliashvili (dva puta) i Mehmedović, ali Muftić je sve to odbranio.

Na drugoj strani odbrana Sarajeva otklonila je opasnost nakon što je Šabić pokušao uposliti Boljevića. U 32. minuti domaći su tražili penal nakon što je Mehmedović pogodio u ruku Karjaševića. VAR soba je provjeravala potencijalni penal, ali je igra nastavljena, sudija Musić je pokazao na korner.

Željo je poveo u 42. minuti. Hiroš je sjajno asistirao, a Boljević plasirao loptu u mrežu iza leđa nemoćnog Rockova.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili domaći. Oliveira nije uspio iskoristiti grešku zadnje linije Želje, a nedugo potom Kyeremeh šutira pored gola. U 59. minutu gađao je Mehmedović, ali Muftić paradom spašava Želju.

Sarajevo do izjednačenja stiže u 62. minuti. Rezervista Karić poklonio je jednu loptu Oliveiri, koji je izborio korner iz kojeg Soldo pogađa za 1:1 na asistenciju Đuričkovića.

Potom su pokušavali Kyeremeh i Mustafić, ali lopta u oba slučaja ide pored gola. U 74. minuti Muftić spašava "plave". Sada je zaustavio pokušaj Kyeremeha koji je bio u mat poziciji.

Golman Želje kao pobjednik je izašao i iz duela sa Turkešom u 84. minuti.

U 90. minuti pogriješio je Muftić, ispala mu je lopta, ali Mehmedović sa vrha šesnaesterca šutira preko gola. 

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije