Fudbal

Real zaradio milione na igraču koji nije odigrao ni minutu

Real zaradio milione na igraču koji nije odigrao ni minutu
Foto: Twitter / Printscreen | Real zaradio milione na igraču koji nije odigrao ni minutu

22-godišnji štoper Real Madrida, Rafa Marin na pragu je prelaska u italijanski Napoli. "Napolitanci" bi za njega platili 12 miliona, što je u današnje vrijeme mala cifra, ali u ovom slučaju je ogromna para. Zašto? E pa zato što Marin nije odigrao ni minut za Real.

Štaviše, za njega pojedini navijači "Blankosa" nisu ni čuli, ali, na njegove partije, prikazane na pozajmici u Alavesu, pažnju je obratio Antonio Konte, novi trener Napolija.

Napoli je u velikom padu i pojačanja su mu prijeko potrebna. Nakon osvajanja naslova 2022/23, prošle sezone su potpuno podbacili i završili tek na 10. mjestu. 

Koliko transferi znaju biti zanimljivi, pokazuje ovaj transfer. Naime, 12 miliona u Realovoj kasi je zagarantovano, ali, Napoli nakon prve Marinove sezone može platiti još deset, a što onda slijedi?

U slučaju da Real dobije "samo" tih 12 miliona, moraće im isplatiti 25 miliona 2026. ili 35 miliona 2027. ukoliko će u jednoj od te dvije sezone Španca htjeti nazad, ali u slučaju da im Napoli isplati još deset, Real će biti primoran isplatiti duplo više, 50 miliona 2026. ili 70 miliona 2027. godine, prenosi "Večernji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije