Fudbal

Real velikim preokretom porazio Borusiju

Real velikim preokretom porazio Borusiju
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez) | Reala velikim preokretom porazio Borusiju

Fudbaleri Reala pobijedili su večeras u reprizi prošlosezonskog finala Borusiju iz Dortmunda rezultatom 5:2 iako su gubili 2:0 na poluvremenu meča 3. kola Lige šampiona.

Borusija je na poluvremenu vodila 2:0, na krilima Doniela Malena. Holanđanin je u 30. minutu bio strijelac, a u 34. asistent Džejmiju Gitensu. Real je izjednačio u razmaku od dva minuta.

Kilijan Mbape je bio asistent u 60. Antoniju Ridigeru, a Vinisijus Žunior je u 62. izjednačio i tako postigao prvi od tri gola. Preokret je doneo Lukas Vaskez u 83. minutu, a zatim je pogocima u 86. i 90+3. minutu Vinisijus kompletirao het-trik.

Aston Vila je pobijedila Bolonju 2:0 i tako zadržala maksimalan učinak posle tri kola.  Strijelci su bili Džon MekGin u 55. i Džon Duran u 64. minutu. Štutgart je golom u 90+2. minutu pobijedio Juventus u Torinu. Rival Crvene zvezde u 5. kolu Lige šampiona, 27. novembra na stadionu "Rajko Mitić", imao je veliku šansu da povede u 86. minutu golman Juventusa Matija Perin odbranio penal Encu Milou. Penal je skrivio Danilo koji je morao van igre zbog drugog žutog kartona. Popularne "švabe" su igrača više iskoristili u 90+2. minutu, kad je Milo bio asistent, a rezervista El Bilal Ture strelac. Dušan Vlahović je za domaće igrao do 68. minuta. 

Debitant u Ligi šampiona Đirona je savladala kod kuće Slovan i tako stigla do istorijske pobede u elitnom takmičenju. Istorijsku pobjedu su golovima doneli defanzivci, Migel Gutierez u 42. i Huanpe u 73. minutu.

Arsenal je pobijedio Šahtjor 1:0 autogolom golmana Šahtjora Dmitrija Riznika u 29. minutu. Kaj Haverc je pogodio stativu, a lopta se odbila od golmana ukrajinskog šampiona i završila u mreži.

Šansu da dupliraju prednost "tobdžije" su imale u 77. minutu, ali je golman Šahtjora Riznik odbranio penal Leandru Trosaru.

Rezultati 4. kola Lige šampiona: Real - Borusija Dortmund 5:2, Juventus - Štutgart 0:1, Arsenal - Šahtjor 1:0, Aston Vila - Bolonja 2:0, Đirona - Slovan 2:0, PSŽ - PSV 1:1, Šturm - Sporting 0:2, Milan - Briž 3:1, Monako - Crvena zvezda 5:1.

Sutra: Atalanta - Seltik, Brest - Bajer Leverkuzen, Barselona - Bajern, Mančester Siti - Sparta Prag, Lajpcig - Liverpul, Atletiko - Lil, Benfika - Fejenord, Salcburg - Dinamo Zagreb, Jang Bojs - Inter.

Tabela: Aston Vila 9 bodova, Monako, Sporting i Arsenal po 7, Borusija Dortmund, Brest (-1), Benfika (-1), Bajer Leverkuzen (-1), Real, Liverpul (-1), Juventus po šest.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije