Fudbal

Real presudio Partizanu: Novi poraz "crno-belih" u Evroligi

Real presudio Partizanu: Novi poraz "crno-belih" u Evroligi
Foto: KK Partizan / Twitter | Kralj presudio Partizanu: Novi poraz "crno-belih" u Evroligi

Real Madrid je savladao Partizan u okviru drugog kola Evrolige rezultatom 93:86.

Mogao je ovaj rezultat da bude znatno ubjedljiviji u korist domaćina, jer je na početku posljednje četvrtine Real napravio seriju od 15:0, poslije koje crno-bijeli nisu uspjeli da se vrate.

Pored poraza, crno-bijeli imaju još razloga za brigu. Naime, u posljednjoj dionici se na bolove požalio kapiten Vanja Marinković, te je napustio igru i više se nije vraćao.

Kraljevski klub je upisao prvi trijumf, a crno-beli drugi poraz i to najviše zahvaljujući sjajnom Fakundu Kampacu (8 poena, 11 asistencija), koji je u posljednjem trenutku dobio odobrenje da se nađe na terenu uprkos suspenziji od jedne utakmice.

Crno-beli su odlično počeli meč u "ViZink" centru i posle pet vezanih poena Marija Nakića poveli su sa 5:0. Partizan je sjajno parirao Kraljevskom klubu na obje strane terena, šut za tri poena baš je služio gostujući tim i u 6. minutu na semaforu je pisalo 15:8.

Međutim, ulaskom Kampaca odnos snaga na terenu se promijenio. Omaleni Argentinac nije mnogo gledao ka košu crno-bijelih, ali je za sedam minuta podijelio isto toliko asistencija i bio je najzaslužniji za seriju Reala 13:2 u finišu prve i početkom druge četvrtine za 33:26.

Partizan je, inače, u prvoj dionici postigao šest trojki.

Do odlaska na odmor obje ekipe imale su uspone i padove, rivali nisu uspevali da se „odlijepe“, a malo je nedostajalo da gosti posle 20 minuta imaju čak i prednost. Ipak, brzopletost crno-belih kaznio je Serž Ibaka košem u poslednjoj sekundi za 50:47 poslije prvog poluvremena.

Devetorica igrala Partizana upisala su se u strelce u prvih 20 minuta, šestorica su postigla po trojku, Isak Bonga dve, a najefikasniji je bio Tajrik Džons sa 9 poena. Kod Madriđana Ibaka je upisao 11 poena, a Kampaco 8 asistencija.

Real je u međusobnim duelima mnogo bolji od Partizana – od 26 utakmica (počev od 2000) dobio je čak 21 i u seriji je od šest uzastopnih pobjeda.

Madriđani su u trećem periodu konstantno bili u prednosti, maksimalno sa plus 8, a nije ih omela ni četvrta lična greška Edija Tavaresa u ranoj fazi te dionice. Partizan je serijom 5:0 u 27. minutu došao na korak do velikog rivala (59:57), a u finišu trećeg perioda svojih pet minuta imao je Marinković. Beograđani su došli i do pola koša minusa (63:62), ali je Real uzvratio novom serijom 5:0… U posljednju dionicu ušlo se sa rezultatom 68:64.

Valja napomenuti i da je Nakić u trećem periodu odlično čuvao Hezonju i još jednom pokazao da Obradović na njega može da računa.

Madriđani su nakon dva poena Brauna sa penala (68:66) napravili seriju 15:0 uz dvije trojke Ksavijera Rejtana Mejsa i jednu Džanana Muse za velikih 83:66 u 34. minutu.

U tim trenucima razigrao se Karlik Džons, koji je u kratkom periodu upisao devet poena, a posle trojke Frenka Nilikine na dva minuta prije kraja crno-beli su bili na jednocifrenom minusu (89:80), ali nije bilo vremena da ozbiljnije zaprete Madriđanima.

Real je imao devet skokova više od crno-belih (34-25), a dvocifreni košgeterski učinak imali su Ivaka sa 15, Musa i Rejtan Mejs sa po 12 i Endiaje i Dek sa po 10 poena. U poraženoj ekipi Karlik Džons je upisao 15 poena uz 3 asistencije, Braun i Marinković (4as) po 12, a Nilikina i Tajrik Džons po 11.

Partizan u utorak, u prvom meču duple nedjelje, dočekuje Bajern, a Real istog dana igra sa Baskonijom u Vitoriji.

(Sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije