Fudbal

Rakitić očarao izjavom

Rakitić očarao izjavom
Foto: Facebook/HNK Hajduk Split | Rakitić očarao izjavom

Fudbaler Hajduka Ivan Rakitić u razgovoru za katalonski ARA otkrio je da mu je trebalo vremena da se navikne na splitski klub i život u Hrvatskoj.

Vezista je rođen u Švajcarskoj i zapravo prije ovog angažmana nikada nije živio u Hrvatskoj, već je samo dolazio na odmor.

"Kada sam potpisao za splitski Hajduk, supruga Rakel Mauri me pitala kako je živiti u Hrvatskoj, a ja sam joj morao reći da ne znam. Bio sam ovdje samo dvije do tri sedmice u kontinuitetu, ili sa reprezentacijom ili na odmoru, ali iskreno, što se tiče gostoprimstva ljudi, ne razlikuje se puno od Sevilje", rekao je Rakitić.

"Radije ne razmišljam previše o tome hoću li igrati još jednu, dvije ili tri godine. Sve dok moje tijelo drži korak i osjećam se istinski važnim, neću postavljati datum penzije", rekao je Rakitić.

Fudbaler je rekao da će kada ode u igračku penziju upisati Harvard.

"Posjedujem i UEFA certifikat za upravljanje u fudbalu, te sam redovno u kontaktu sa nekim njihovim predstavnicima. Planiram da nastavim školovanje u tom smjeru na Harvardu. Nisam siguran hoću li biti trener ili šta ću raditi, ali ću sigurno ostati povezan sa svijetom fudbala. Zato već uspostavljam te kontakte", poručio je Rakitić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije