Fudbal

Prva meč lopta za "vatrene" u Poljskoj

Prva meč lopta za "vatrene" u Poljskoj
Foto: HNS | Prva meč lopta za "vetrene" u Poljskoj

Utakmicu shvaćamo kao prvu meč loptu za prolazak skupine, poručio je selektor Zlatko Dalić uoči večerašnjeg susreta UEFA Lige nacija.

Hrvatska fudbalska reprezentacija večeras u Varšavi igra utakmicu Lige nacija protiv Poljske.

Najavljujući meč Dalić je u uvodu objasnio i tajnu uspjeha najjače hrvatske fudbalske selekcije proteklih godina.

“Hrvatska radi velike rezultate, osvojila je tri svjetske medalje i to je fenomen u svijetu da jedna mala država to napravi. Imamo kvalitetu i igramo dobar nogomet. Imamo taj inat i ponos, a ovo što Hrvatska radi je ravno svjetskom čudu. Puno veće sile to ne mogu”, rekao je Dalić.

On je sitakao da je ovo za njegovu ekipu najvažnija utakmica.

“Ovo nam je najvažnija utakmica, prva meč lopta da osiguramo prolazak skupine. Poljska ima dva poraza zaredom, ali od velikih reprezentacija, Hrvatske i Portugala. Očekujem da će nas napasti, imali su dosta problema i bili daleko od gola, što nije dobro za Levandovskog, jednog od najboljih napadača na svijetu. Međutim, kad je Levandovski blizu golu, vrlo je opasan. Moramo ga odmaknuti od gola, imati posjed lopte i biti bolji nego prije tri dana protiv Škotske. Neće biti lako, moramo biti spremni na atmosferu i ovako veliki stadion. Bit će teško, ali vjerujem da možemo do pobjede”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije