Fudbal

Prokleta je Arabija i lažni sjaj Mitrogola i Sergeja

Prokleta je Arabija i lažni sjaj Mitrogola i Sergeja
Foto: Tanjug / AP | Prokleta je Arabija i lažni sjaj Mitrogola i Sergeja

​Lagali su sebe Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić. Nas nisu, vidjelo se sve u Njemačkoj, ali jedno je jasno - nova liga bez briga donijela je ozbiljne noćne more kada su u pitanju partije za reprezentaciju.

Naosvajali su se trofeja SMS i Mitrogol u Arabiji, pregazili su Kristijana Ronalda po svim parametrima i svaka im čast na tome. Ipak, jasno je da tamošnji fudbal i zona komfora djeluju kobno kada treba da se "biješ" sa Englezima, Slovencima i Dancima.

Tužno je bilo gledati kako neko ko je bio predator u šesnaestercu, nema snage da skoči. Mitrović na tri meča nije uspio čak ni da tempira dobro skokove i izgradi poziciju, a nekada mu je za to trebao treptaj oka.

Jasno je bilo da je u Fulamu dostigao vrhunac premijerligaškog fudbala, ali baš zahvaljujući partijama u Engleskoj i ritmu koji je imao u ostrvskom fudbalu, bio je "bog i batina" kada treba igrati za Srbiju.

Zaslužio je sve što je uzeo od Arapa, ali je za Srbiju to bilo kobno - nestala je oštrina.

Sergej, sa druge strane, svu svoju fudbalsku inteligenciju bacio je u vodu nonšalancijom protiv Slovenaca.

"Ja sam ovde izvređao Sergeja Milinković-Savića, nisu to čuli gledaoci. On je ušao u igru i trči za onim desnim bekom kao baba. Ne možemo pričati o dobrim izmenama Srbije. Pričali smo 'Jao, neće igrati Sergej...', pa je l' ste videli kako zatvara desnu stranu? Pa, ono je sramota na ovom nivou", rekao je Rade Bogdanović.

Slikovito je to opisao i Amar Osim, kada je govorio kako je SMS pustio Žana Karničnika, igrača Celja, da se proslavi.

"U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50.000 evra godišnje i iz Srbije Milinković-Savića, za kojeg ne smem ni da pomislim koliko ima. I desi se što se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli ko je ovaj, što bih ja njega čuvao" naveo je Osim.

Rekao je Mitrović da slabija liga nije razlog ovih partija.

"Ma, gde je slabija... Slovenija i Gruzija imaju igrače koji ne igraju u jakim ligama, a pokazali su da igraju ozbiljan fudbal. Igram u timu koja igra napadački. Nije to nivo Premijer lige, ja se fizički i mentalno osećam veoma dobro. Ja sam neko ko vodi računa o sebi i svom telu, profesionalac sam. Uvek želim da dajem golove i više, ali mislim da su te priče oko moje lige za neke stručne ljude" reče Mitrogol na konferenciji za novinare.

Niko ne spori Mitrovićevu želju i spremnost, rekorder je Srbije i uvijek su "Orlovi" mogli da se oslone na njega - ipak, malo koga je ubijedio da iz ritma arapskog fudbala može da uđe u ono što je Srbiji potrebno protiv Danaca, Slovenaca i Engleza. Što se Sergeja tiče, tačku je stavio onim udarcem kad je bilo najvažnije, prenosi "Sportal".


Bonus video:


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije