Fudbal

Poznato ko sudi veliki okršaj Hrvatske i Španije

Poznato ko sudi veliki okršaj Hrvatske i Španije
Foto: Tanjug/AP | Poznato ko sudi veliki okršaj Hrvatske i Španije

MINHEN - Slovenački arbitar Slavko Vinčić biće glavni sudija na meču između Mađarske i Švajcarske u prvom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).

Njegovi pomoćnici biće Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič, dok je UEFA za četvrtog sudiju odredila još jednog Slovenca Radeta Obrenovića. U VAR sobi biće Slovenac Nejc Kajtazović i Poljaci Bartoš Frankovski i Tomaš Kviatkovski.

Meč između Mađarske i Švajcarske biće odigran u subotu u Kelnu od 15 sati.

Englez Majkl Oliver biće glavni sudija na meču prvog kola grupe B između Španije i Hrvatske, koji je na programu u subotu u Berlinu od 18 časova. Oliveru će pomagati sunarodnici Stjuart Bart i Den Kuk, dok je četvrti sudija Entoni Tejlor. U VAR sobi biće Englezi Stjuart Atvel i Dejvid Kut i Holanđanin Pol van Bekel.

Drugi meč prvog kola grupe B između Italije i Albanije biće odigran u subotu od 21 sat u Dortmundu. UEFA je odredila da glavni sudija na ovom meču bude Nijemac Feliks Zvajer.

Njegovi pomoćnici biće Stefan Lup i Marko Arhmiler, dok je UEFA za četvrtog arbitra odredila Danijela Ziberta. U VAR sobi su Nijemci Bastijan Dankert i Kristijan Dingert i Holanđanin Rob Dieperink.

Prvi meč prvog kola grupe A između NJemačke i Škotske biće odigran sutra od 21 sat u Minhenu. UEFA je juče odredila da meč između Njemačke i Škotske na otvaranju EP sudi Francuz Kleman Tirpen, njegovi pomoćnici biće Nikols Dano i Benžamen Paž, dok je za četvrtog arbitra određen Fransoa Leteksije. U VAR sobi sjediće Žerom Brizar, Vili Delažo i Masimiliano Irati, prenosi tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije