Fudbal

Poluvrijeme u Zenici: Mađari zasluženo vode

Poluvrijeme u Zenici: Mađari zasluženo vode
Foto: Tanjug/AP | Poluvrijeme u Zenici: Mađari zasluženo vode

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice četvrtog kola UEFA Lige nacija između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Oko 10.000 navijača na stadionu „Bilino polje“ u Zenici u prvih 45 minuta gledalo je dinamičnu utakmicu sa nekoliko dobrih prilika na obje strane. Međutim, bolji, konkretniji i organizovaniji bili su Mađari, koji su stigli do zasluženog vodstva 1:0.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je od prve minute izašla visoko prema golu Mađara. Prvo uzbuđenje viđeno je već u prvom minutu utakmice kada se u prilici našao Gazibegović. Vrebao je šansu iz drugog plana, ali ipak nije bilo promjene rezultata.

Mađari su prvi put pokušali ugroziti gol Nikole Vasilja u desetom minutu. Šut je probao Varge, ali je to bio lagan plijen za golmana „zmajeva“. Dvije minute kasnije golman Sent Paulija ponovo je bio dobro postavljen na šut Bole.

U narednom napadu krasnu akciju su počeli Kolašinac i Hajradinović, lopta je došla do Tahirovića koji šutira tik pored gola Mađara.

Mađari su ponovo zaprijetili golu „zmajeva“ u 20. minutu. U prilici je bio Salaj, ali je Vasilj još jednom odlično reagovao.

U 35. minutu Mađari su imali dobru situaciju iz slobodnog udarca na rubu šesnaesterca, ali je Soboslaj loptu poslao visoko preko gola. Isti igrač iskupio se samo tri minute kasnije kada je matirao nemoćnog Vasilja na asistenciju Zoltana Nađa.

U samom finišu prvog poluvremena bh. tim je zaprijetio preko Edina Džeke, ali je kapiten "zmajeva" loptu poslao preko gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije