Fudbal

“Poluvrijeme”: Piksi strahuje, nacija očekuje

“Poluvrijeme”: Piksi strahuje, nacija očekuje
Foto: Nezavisnenovine/ilustracija | “Poluvrijeme”: Piksi strahuje, nacija očekuje

Drugi krug grupne faze Evropskog prvenstva je počeo, a danas i reprezentacija Srbije igra svoju utakmicu protiv Slovenije.

No, prije nego što smo se osvrnuli na to šta nas danas očekuje dali smo i kratak komentar onoga što je bilo juče. Poseban akcenat smo stavili na duel Hrvatske i Albanije.


Pogledajte video:

 


“Hrvati ne igraju onako kako su misli da će igrati. Dosta ih je ohrabrio onaj prijateljski duel sa Portugalom i nekako su svi u Hrvatskoj zaboravili da oni ne igraju dobro Evropsko prvenstvo”, rekao je Žarko Marković, zamjenik glavnog i odgovornog urednika Glasa Srpske koji je bio naš sagovornik u petoj epizodi “Poluvremena”.

Težak posao ih očekuje u posljednjem kolu protiv Italije, ali fudbal je takva igra gdje kada se izađe na teren svi favoriti i autsajderi nestaju. Važno je samo ono što se u tom momentu u toj utakmici uradi.

Njemačka, kao pravi domaćin, prva je obezbijedila svoj plasman u dalju fazu trijumfom nad Mađarskom, dok je remi Švajcarske i Škotske ostavio prostora Škotima da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Od 15 časova sastaju se Srbija i Slovenija. Srpska reprezentacija ima imperativ pobjede, a glavno pitanje koje se provlači jeste kakva je zapravo relacija Piksija i Tadića.

Čini se da ni jedno veliko takmičenje ne može da prođe bez trzavica u sprskoj reprezentaciji. Piksi polako gubi povjerenje, kako svlačionice tako i cjelokupne nacije, a utakmica sa Slovenijom je put ka popravljanju tih odnosa.  

Pored Srbije i Slovenije koju svi priželjkujemo, u okviru Grupe C sastaju se još Danska i Engleska.

Danci i pored remija u prvom kolu, čini se, nisu ipak rekli sve. Engleska je ranjiva, a Danska ima “oružje” kako da iskoristi te rupe, prije svega, engleske odbrane.

I posljednja utakmica dana, od 21 čas, sačuvana je za derbi Italije i Španije.

Mnogi očekuju da će tu ipak tvrda utakmica jer i jednoj i drugoj reprezentaciji odgovara remi sa kojim će se približiti nokaut fazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije