Fudbal

Kraj u Banjaluci: Borac sa 1:0 riješio derbi (FOTO, VIDEO)

Kraj u Banjaluci: Borac sa 1:0 riješio derbi (FOTO, VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Kvržić sa saigračima proslavlja gol

Fudbaleri Borca pobijedili su večeras Željezničar sa 1:0 u derbiju 10. kola WWin lige BiH.

Nije se vidjela neka pretjerano lepršava igra u prvih 45. minuta. Bilo je par prilika sa “crveno-plave”, ali lopta nije pronalazila mrežu.

Najbliže vođstvu Borca je bio u 15. minuti kada je šutirao Ogrinec, ali je Muftić dobro odbranio.  U nastavku akcije lopta je stigla do Nikolova koji je sa ruba 16 metara šutirao pored gola.

Međutim, kada se činilo da ćemo na odmor bez golova, poslije jednog sjajnog ubačaja Herere, Kvržić je pospremio loptu u go i tako svojoj ekipi donio prednost.

Drugo poluvrijeme je obilježila tvrda igra. Dosta duela i teških startova uglavnom na sredini terena.

Pokušavali su “plavi” da učine bilo šta u napadu ali su Karolina i Majers po ko zna koji put ove sezone zaključali protivnički napad.

Nije bilo previše uzbuđenja, ali ni konkretnih šansi.  Poslije devet odigranih utakmica Borac je na drugoj poziciji sa 22 osvojena boda, dok Željezničar sa utakmicom više na 17 osvojenih bodova i zauzima trenutno četvrtu poziciju.

Poslije ove utakmice, “crveni-plavi” se okreću obavezama u Evropi gdje ih u četvrtak očekuje gostovanje u Nikoziji (Kipar) protiv Apoela.

Prije početka susreta 10. kola WWin lige BiH je upriličena minuta ćutanja zbog stradalih u nedavnim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Takođe, Stojan Vranješ je obilježio veliki jubilej pred domaćim navijačima.

U utakmici protiv Igmana iz Konjica upisao je svoj 250. nastup, a sada mu je upriličena plaketa radi tog velikog poduhvata.

@nezavisnenovine Utakmica Borac - Željezničar počela minutom ćutanja #borac #zeljeznicar #banjaluka #sarajevo #bih #fudbal #utakmica ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral - WZ Beat

Podsjećamo, gosti će u ovom duelu ipak biti brz podrške svojih navijača koji su se radi saobraćajne nesreće koja se desila na magistralnom putu kod Vranduka vratili kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije