Fudbal

"Piksiju je uvek neko drugi kriv"

"Piksiju je uvek neko drugi kriv"
Foto: Tanjug/AP | "Piksiju je uvek neko drugi kriv"

Doskorašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, još jednom je kritikovao selektora Dragana Stojkovića Piksija.

izvršni odbor FSS je nedavno smijenio Šurbatovića, sa funkcije na kojoj je bio od decembra 2016. godine. Kako prenosi “b92“ Šurbatović je u intervjuu za "Novosti" nabrojao anomalije u radu FSS.

"Imamo velike zamerke od strane UEFA odeljenja za integritet i veoma neugodna pitanja vezana za prijave koje su stizale od njih. Zašto se nije reagovalo kao u slučaju Kolubare, koju navode kao dobar primer, a posle kojeg su drugi savezi počeli da uvode sada već čuveni član 83. Suđenje nije više na nivou kao pre nekoliko godina, najboljem našem sudiji kome su u UEFA predviđali sjajnu budućnost Srđanu Jovanoviću karijera je dovedena u pitanje. Umesto da smo mu dali vetar u leđa", rekao je Šurbatović i dodao:

"Drugo, sam selektor je postavio kao cilj prolaz u drugu fazu na EP. Nije ga ostvario po drugi put i ni trunke odgovornosti. Očekivao sam bar neku naznaku odgovornosti, bar malo samokritike. Uvek je neko drugi kriv. Sportska sreća, igrači, VAR i sudije. I treće i najvažnije, da li mislite da je bilo lako funkcionisati kao generalni sekretar kada imate trovlašće u Savezu".

Stojković tokom prethodne akcije nije želeo da replicira Šurbatoviću, ali ni Miroslavu Tanjgi, direktoru reprezentacije, javlja b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije