Fudbal

Petak Dan D za Zvezdu i Partizan

Petak Dan D za Zvezdu i Partizan
Petak Dan D za Zvezdu i Partizan

BEOGRAD - Srpski fudbalski superligaši, predvođeni najtrofejnijima, Crvenom zvezdom i Partizanom, imaju rok do sutra u ponoć da izmire dugovanja ili neće moći da registruju igrače koje su doveli u zimskom prelaznom roku.

Pored crveno i crno-bijelih, prema izvještaju disciplinaca Fudbalskog saveza Srbije (FSS), među dužnicima se nalaze i Smederevo, Jagodina, Rad, Sloboda, Novi Pazar i BSK Borča.

Najviše problema ima Crvena zvezda koja mora da isplati dugovanja klubovima, bivšim igračima i trenerima, a to su Borac Čačak, Javor, Žarko Đurović, Slobodan Marović, Vladan Binić, Dejan Milovanović, Slavko Perović, Milan Jeremić, Miloš Reljić, Marko Nikolić, Danijel Mihajlović i Marko Perović.

Za isplatu ovih dugova Zvezdi je potrebno između 500 i 600 hiljada evra, a dodatni problem je to što je račun beogradskog kluba i dalje u blokadi.

Ipak, predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić istakao je da "nije sve tako crno".

"Radimo na skidanju blokade. Potpredsednik Čović je kontaktirao ljude iz FSS, a kako nam je saopšteno, uskoro bi trebalo da se održi sastanak sa svim klubovima koji nisu regulisali obaveze", kazao je Džajić za "Sportski žurnal".

Nacionalni fudbalski savez je jedini koji može da pomjeri rok za izmirenje dugova koji imaju klubovi, ali prethodnih dana predstavnici FSS nisu nagovještavali takvu mogućnost.

Postoji, doduše, opcija da se sastane Odbor za hitna pitanja FSS, koji bi mogao da donese odluku o novom roku.

Problem kod eventualnog pomjeranja rokova je taj što je FSS prijavio 8. februar Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i pitanje je kakav bi stav zauzela ova organizacija.

U slučaju da ne dođe do neke vrste kompromisnog rješenja, crveno-bijeli neće moći da registruju novajlije, Luisa Garida i Nikolu Petkovića.

Šampion Srbije, Partizan mora da izmiri dug prema bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću (80.000 evra), a novac bi trebalo da uplati i kragujevačkom Radničkom zbog štete koju su navijači crno-bijelih napravili na stadionu "Čika Dača" prošle sezone.

Generalni sekretar Darko Grubor prije nekoliko dana je najavio da će crno-bijeli izmiriti obaveze do petka u ponoć, do kada je zacrtani rok FSS.

"Dugovanje će biti regulisano na vreme", poručio je Grubor.

Ukoliko to ne urade, crno-bijeli neće moći da registruju pojačanja, Predraga Luku, Nemanju Kojića i Brazilca Eliomara.

Pored beogradskih "vječitih" rivala, u najnezavidnijoj situaciji je vjerovatno Smederevo.

Pored finansijske krize u kojoj se nalaze, da bi skinuli blokadu, čelnici kluba moraju da nađu novac za Dragana Đorđevića, Dejana Majstorovića, Dragana Paunovića, Branislava Stanića, Predraga Jerinića i Nenada Mladenovića.

Jagodina je dužna Mladenu Dodiću, Vladimiru Đilasu i niškom Radničkom, a beogradski Rad bivšem treneru Nebojši Vignjeviću.

Sloboda iz Užica mora da izmiri obaveze prema Marku Pavićeviću i Predragu Laziću, a BSK iz Borče prema Vladimiru Krstiću i Milanu Vignjeviću.

Na spisku je još i Novi Pazar koji duguje novac Edinu Ademoviću, Ivanu Babiću, Milošu Đilasu i Draganu Šarcu.

Takmičenje u proljećnom dijelu Superlige Srbije počinje 27. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije