Fudbal

Partizan imao sreće, čeka Midtjiland ili AEK Larnaku

Partizan imao sreće, čeka Midtjiland ili AEK Larnaku
Foto: FK Partizan/Facebook | Partizan imao sreće, čeka Midtjiland ili AEK Larnaku

Fudbaleri Partizana dobili su prvog rivala na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope i u 3. kolu kvalifikacija za drugo po rangu UEFA takmičenje igraće protiv poraženog iz duela Midtjiland – AEK Larnaka koji se igra u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Može se reći da Partizan dobro prošao na žrijebu pošto je druga opcija bio poraženi iz duela Dinamo Kijev – Fenerbahče što je po mnogo čemu bila teža opcija.

Pobjednik dvomeča u rukama sigurno ima grupnu fazu Lige konferencije, dok će poraženi morati u plej-of trećeg po rangu evropskog takmičenja. Prvi meč se igra u Danskoj ili na Kipru, a revanš je u Beogradu sedam dana kasnije.

Parovi 3. kola kvalifikacija: Midtjiland/AEK Larnaka – Partizan, Dinamo Kijev/Fenerbahče – Slovačko. U 3. kolu će se sastati i poražni timovi iz sljedećih dvomeča kvalifikacija za Ligu šampiona: Žalgiris/Malmo - Pjunik/Didelanž, Ludogorec/Šamrok - Dinamo Zagreb/Škupi, Linfild/Bodo/Glimt - Karabag/Cirih, Makabi Haifa/Olimpijakos - Ferencvaroš/Slovan Bratislava, Maribor/Šerif - Helsinki/Viktoria Plzenj.

Prvi mečevi igraju se 4. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije