Fudbal

Paketa: Ugroženo mi je pravedno saslušanje

Paketa: Ugroženo mi je pravedno saslušanje
Foto: Tanjug/AP | Paketa: Ugroženo mi je pravedno saslušanje

Brazilski fudbaler Lukas Paketa navodi da informacije koje mediji objavljuju o njegovom sporu zbog klađenja na utakmice ugrožavaju njegovo pravo da ima pravedno saslušanje.

Istakao je da će advokati tražiti od Fudbalske asocijacije Engleske (FA) da sprovede istragu.

Paketa se oglasio na Instagramu, a cijela priča ima veze sa istragom koja je pokrenuta u avgustu prošle godine zbog sumnje da je kršio pravila FA.

"Isfrustriran sam i razočaran što sam pročitao obmanjujuće i netačne novinske članke u vezi mog slučaja. Neke od tih informacija su potpuno netačne i izgleda iskreirane da mi potkopaju poziciju. Takođe, zabrinut sam da je izvor za članke, iako su netačni i obmanjujući, osoba bliska slučaju. Proces sa FA bi trebalo da bude potpuno povjerljiv i jako je ozbiljan za mene i moju porodicu", objavio je Paketa.

Istraga oko Paketinog klađenja na utakmice pokrenuta je 18. avgusta prošle godine, a 23. maja ove je optužen da je kršio pravila FA na mečevima protiv Lestera, Aston Vile, Lidsa i Bornmuta, tako što je namjerno želio da dobije žuti karton kako bi stekao ličnu zaradu kroz klađenje.

"Kontinuirano curenje i objavljivanje netačnih informacija u medijima me stavlja u rizik da neću imati pravedno saslušanje. Zato sam rekao svojim advokatima da zatraže od FA da obavi temeljnu istragu. Nastavljam da negiram optužbe i radujem se što ću pokazati da sam nevin", dodao je Paketa, prenosi CDM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije