Fudbal

Otvorio se krater na stadionu u Londonu (VIDEO)

Otvorio se krater na stadionu u Londonu (VIDEO)
Foto: AFC Wimbledon | Otvorio se krater na stadionu u Londonu (VIDEO)

Utakmica engleske Lige Dva između Vimbldona i Akringtona odložena jer domaći nisu mogli pronaći alternativni teren nakon što je njihov dom na "Plu Lejnu" oštećen u poplavama.

Naime, teren stadiona je oštećen, a zgrade i dvorana ostali su pod vodom nakon obilnih padavina prije nekoliko dana kada se izlila obližnja rijeka.

Vimbldon je već odložio jučerašnju utakmicu trećeg kola Karabao Kupa protiv Njukasla koji će se sada igrati na "Sent Džejms Parku" 1. oktobra.

Generalni direktor kluba Džejms Vudruf rekao je za "BBC" da se klub nada da će subotnju utakmicu protiv Akringtona održati na drugom terenu u južnom Londonu.

Međutim, u današnjem klupskom saopštenju Vimbldon je otkrio da to nije bilo moguće.

"Uprkos značajnim naporima u posljednjih 48 sati, nije bilo moguće osigurati održiv alternativni teren za subotu. S velikim žaljenjem, EFL je zbog toga odložio meč protiv Akringtona. Ulaznice će ostati važeće za preuređeni datum, a više detalja će uslijediti u dogledno vrijeme", stoji u saopštenju kluba.

Inače, najbogatiji klub na svijetu Njukasl je donirao 17.000 evra za pomoć u troškovima popravaka na "Plu Lejnu", prenosi "Klix".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije