Fudbal

Otkriven pravi razlog zašto se Vlahović nije odazvao Piksijevom pozivu?

Otkriven pravi razlog zašto se Vlahović nije odazvao Piksijevom pozivu?
Foto: Tanjug/AP | Otkriven pravi razlog zašto se Vlahović nije odazvao Piksijevom pozivu?

Mediji u Italiji tvrde da znaju pravi razlog zašto je srpski fudbaler odbio poizv selektora Dragana Stojkovića da zaigra za ''orlove''.

Naime, radi se o tome da je on u pregovorima sa Juventusom oko novog ugovora.

Dobio je Dušan Vlahović poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija za septembarske obaveze reprezentacije, ali se ljubazno zahvalio, uz naglasak da ne može da se odazove zbog ''porodičnih razloga''.

Objasnio je Stojković na konferenciji za novinare pred duel sa Španijom da veruje igračima, posebno onima koji zbog privatnih obaveza nisu mogli da budu uz reprezentaciju, uz poseban naglasak na Vlahovića.

Buru su prethodno izazvali Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, koji su prijavili povrede, a potom su trenirali sa al Hilalom. Pričalo se i o tihom bojkotu selektora Stojkovića…

Iz Italije stižu informacije da su prgovori Vlahovića sa Juventusom oko novog ugovora u poodmakloj fazi i da je napadač ''orlova'' trenutno fokusiran na to. Uprava ''stare dame'' planira da srpskom napadaču smanji trenutni ugovor, prema kojem zarađuje 12 miliona evra i važi do ljeta 2026. godine.

Juventus je Vlahoviću ponudio produžetak ugovora, po kojem bi zarađivao između devet i deset miliona evra neto, ali bi bonusi bili veći nego ranije.

Nekadašnji prvotimac Partizana i Firoentine ne krije da mu je lijepo u Juventusu, ali reaguje kao i svaki drugi igrač na potencijalno sniženje zarade.

Sve to doduše nije negativno uticalo na Vlahovićev učinak na startu sezone, u prva tri kola Serije A postigao je dva gola. Ali, nije ga bilo u mečevima koje je Srbija igrala protiv Španije i Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije