Fudbal

Omladinci Crvene zvezde poraženi od Benfike

Omladinci Crvene zvezde poraženi od Benfike
Foto: FK Crvena zvezda | Omladinci Crvene zvezde poraženi od Benfike

Omladinska selekcija Fudbalskog kluba Crvene zvezde započela je svoje učešće u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona za mlade.

Izabranici Nenada Milijaša su poraženi od ekipe Benfike, rezultatom 1:2. Jedini gol za crveno bijele je postigao Andrija Maksimović.

Utakmicu je Crvena zvezda otvorila prilikom u petom minutu, kada je nakon centaršuta Stojkovića, desni bek crveno-bijelih  Đurić, nadskočio štopera portugalskog tima, te udario loptu glavom, a ona je pogodila spoljni dio prečke.

Benfika je povela golom u 14. minutu utakmice, a postigao ga je Gustavo Varela.

Nakon pogotka Benfike, borba na terenu se rasplamsala, a Zvezdini igrači su pokušali agresivnije da izađu na protivnika, te ih presingom natjeraju na grešku. Igrači portugalskog kluba su imali posjed, a Zveudini brzonogi fudbaleri su u kontranapadima prijetili sa bočnih pozicija.

Benfika je povela sa 2:0 u 51. minutu utakmice, a strijelac je ponovo bio Gustavo Varela.

Uspjela je Crvena zvezda da smanji zaostatak u 58. minutu golom Andrije Maksimovića. Prvobitno je šutirao Vasilije Kostov, a nakon pravog "rikošeta" u kaznenom prostoru gostiju, loptu je pokupio Maksimović, koji je sjajnim udarcem uspio da zatrese mrežu Benfike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije