Fudbal

Održana radionica za klubove ženske Premijer lige BiH

Održana radionica za klubove ženske Premijer lige BiH
Foto: N/FS BiH | Održana radionica za klubove ženske Premijer lige BiH

U organizaciji Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za predstavnike klubova ženske Premijer lige je održana radionica s temom „Promocija klubova, mediji i društvene mreže“, u sklopu UEFA HatTrick VI programa.

Radionicu je otvorio generalni sekretar Adnan Džemidžić, koji je u kratkom obraćanju naglasio da Savez posljednjih godina poklanja posebnu pažnju razvoju i promociji ženskog fudbala.

S obzirom na to da je fokus seminara bio je na medijskoj promociji klubova, medijima i društvenim mrežama predavanje su održale Dajana Pašić stručnjakinja za komunikacije i društvene mreže, te uposlenice Saveza, Ivana Vlaić viša stručna saradnica za ženski fudbal i vođa Projekta i šefica odjela za odnose sa javnošću Slavica Pecikoza.

Na početku radionice Vlaić je upoznala klubove sa pojedinostima vezanim za ovaj Projekat za koji je UEFA odobrila sredstva iz HatTrick VI programa, te objasnila koji su to ciljevi ali i obaveze klubova. Kako Odjel za odnose sa javnošću radi kad je riječ o medijskoj promociji na klupskom i reprezentativnom nivou kroz prezentaciju je objasnila Pecikoza dok je Pašić dala smjernice sa najboljim praksama i korisnim alatima za kreiranje sadržaja za društvene mreže.

Predstavnici klubova elitnog bh. ženskog takmičenja istakli su da je ova inter-aktivna radionica bila osvježenje, da su dobili dosta praktičnih savjeta koje mogu koristiti u promociji svojih ekipa i svakodnevnim aktivnosti koje obavljaju.

N/FS BiH je u procesu izrade Strategije razvoja ženskog fudbala, te se predstavnici klubova nadaju da će ova strategija ne samo promovisati fudbal, nego i podržati sve žene u fudbalu kao i ubrzati njegov razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije