Fudbal

Odmor je gotov: Klop spreman za internacionalnu scenu

Odmor je gotov: Klop spreman za internacionalnu scenu
Foto: Tanjug / AP | Odmor je gotov: Klop spreman za internacionalnu scenu

​Njemački stručnjak Jurgen Klopp bi se vrlo brzo mogao vratiti na scenu u ulozi trenera. Preciznije rečeno, bivši menadžer Liverpoola će sve izvjesnije na selektorsku poziciju.

Nakon što je okončao avanturu u Liverpulu, na kraju prošle sezone je iskusni Klop odlučio da se na neko vrijeme u potpunosti povuče iz svijeta fudbala.

Iako je poručio kako više ne želi da nekoga trenira, čini se da je već promijenio mišljenje i da ga čeka savršen posao na klupi jedne od najjačih reprezentacija svijeta.

Naime, Njemačka je više nego ikada prije zainteresovana za 57-godišnjaka. Prema saznanjima "Daily Mirrora", čelnici Fudbalskog saveza "Pancera" upravo Klopa vide kao idealnu zamjenu za Juliana Nagelsmana.

Podsjećanja radi, Nagelsman je na klupi popularnog "Elfa" od septembra 2023. godine i do sada je postigao solidne rezultate. Tako je odveo Nijemce do četvrtfinala Evropskog prvenstva ranije ove godine.

Ugovor je bivšem šefu stručnog štaba Bajerna produžen do augusta 2026. godine. Međutim, izgleda da će prije očekivanog doći do promjene na selektorskom mjestu nekadašnjeg šampiona svijeta, prenosi "SportAM".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije