Fudbal

Objavljen spisak Švajcaraca za duel sa "orlovima", Džaka stiže u Srbiju

Objavljen spisak Švajcaraca za duel sa "orlovima", Džaka stiže u Srbiju
Foto: N.N. | Objavljen spisak Švajcaraca za duel sa "orlovima", Džaka stiže u Srbiju

BERN – Murat Jakin, selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske objavio je spisak fudbalera na koje će računati za naredna dva meča u A grupi Lige nacija, od kojih je prvi u Leskovcu 12. oktobra protiv Srbije.

Ovaj duel privlači mnogo pažnje širom Starog kontinenta, kako zbog mečeva ove dvije selekcije na prethodna dva svjetska prvenstva, tako i istorije odnosa koji su imali reprezentativci Srbije sa nekolicinom švajcarskih fudbalera koji su porijeklom iz samoproglašenog Kosova, počevši od Granita Džake, koji će na stadionu "Dubočica" predvoditi Švajcarsku kao kapiten.

Pored Džake, na spisku za mečeve sa Srbijom, a potom i Danskom su:

Golmani: Gregor Kobel (Borusija Dortmund), Filip Ken (Monako), Ivon Mvogo (Lorijan)

Odbrana: Manuel Akanđi (Mančester Siti), Niko Elvedi (Borusija Menhengladbah), Ulises Garsija (Marselj), Bećir Omeragić (Monpelje), Rikardo Rodrigez (Betis), Silvan Vidmer (Majnc), Sedrik Cajsiger (Volfzburg).

Sredina: Mišel Ebišer (Bolonja), Remo Frojler (Bolonja), Fabijan Rider (Štutgart), Vinsent Sjero (Tuluz), Filip Ugrinić (Jang Bojs), Denis Zakarija (Monako), Edmilson Fernandeš (Brest), Kristijan Vicig (Sankt Galen)

Napad: Zeki Amduni (Barnli), Brel Embolo (Monako), Žoel Monteiro (Jang Bojs), Den Endoj (Bolonja), Andi Zećiri (Genk).

Bitno je dodati da na spisku nema Đerdana Šaćirija, koji je takođe imao "epizode" sa srpskim igračima, a kao što je poznato, on je okončao reprezentativnu karijeru nakon Evropskog prvenstva koje je ove godine održano u Njemačkoj.

Meč Srbije i Danske, zakazan je za 12. oktobar u 20.45h, piše Sportklub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije