Fudbal

Novo lice fudbalske Srbije: U toku su radovi na više stadiona

Novo lice fudbalske Srbije: U toku su radovi na više stadiona
Foto: FS Srbije | Novo lice fudbalske Srbije: U toku su radovi na više stadiona

Novi tereni za bolji, brži i kvalitetniji fudbal, poruka je Fudbalskog saveza Srbije uoči nove sezone Superlige.

Uporedo sa pripremama srpskih klubova za novu sezonu, teku i radovi na rekonstrukciji travnatih podloga na stadionima u Subotici, Novom Sadu, Kruševcu, Nišu, Lučanima, Novom Pazaru, Ivanjici i Surdulici.

„Posle plasmana našeg nacionalnog tima na Evropsko prvenstvo i početka izgradnje Nacionalnog stadiona, reforma i održavanje terena po uzoru na najkvalitetnije lige u Evropi, jedan je od najvažnijih strateških ciljeva koje je ovo rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije postavilo na početku svog četvorogodišnjeg mandata“, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije.  

Dodaju da je riječ o velikom projektu koji već od jeseni donosi novo, ljepše i modernije lice fudbalske Srbije, a ima za cilj unapređenje uslova i podizanje kvaliteta fudbala na svim nivoima takmičenja.

„Pored atraktivnije igre i većeg interesovanja publike, instalacija novih podloga najmodernije tehnologije smanjiće rizik od povreda i pružiti optimalne uslove za razvoj mladih fudbalera“, dodaju iz Fudbalskog saveza Srbije.

Uskoro počinju radovi i na instaliranju devet terena sa vještačkom travom u devet gradova širom Srbije, što govori o tome da je otkrivanje novih talenata i usavršavanje metoda rada sa budućim asovima još jedan od prioriteta Fudbalskog saveza Srbije.

„Fudbalski savez Srbije odlučan je u nameri da kroz infrastrukturnu revoluciju podigne srpski fudbal na viši nivo i stvori temelje za dugoročan uspeh na domaćoj i međunarodnoj sceni“, zaključuju iz FS Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije