Fudbal

Nova lista najbolje plaćenih fudbalera: Niko kao Kristijano Ronaldo

Nova lista najbolje plaćenih fudbalera: Niko kao Kristijano Ronaldo
Foto: Arhiva/Ilustracija | Nova lista najbolje plaćenih fudbalera: Niko kao Kristijano Ronaldo

Specijalizovani časopis "Forbs" objavio je novu listu najbolje plaćenih fudbalera na svijetu, a iako su u poznim igračkim godinama, na vrhu liste su i dalje Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Renomirani časopis "Forbs" objavio je novo ažuriranje liste fudbalera s najvećim platama na svijetu nakon što je nova sezona počela.

Portugalac Kristijano Ronaldo nema nikakvu konkurenciju. Bivši as Mančester junajteda i Real Madrida, a danas član saudijskog Al Nasra je za godinu dana zaradio 285 miliona dolara, a od toga 220 na terenu, te 65 van njega zbog sponzorskih ugovora.

"Portugalska superzvijezda, koja je šesti put na vrhu liste u posljednjih 10 godina, zaradiće ove godine na terenu 220 miliona dolara, a vjeruje se da su u tu sumu uvršteni i podsticaji iz komercijalnih ugovora koje mu je omogućio njegov klub", navedeno je u članku "Forbsa".

Prema pisanju uglednog magazina, Ronaldo će van terena zaraditi blizu 65 miliona dolara, što je ukupno rekordnih 285 miliona dolara u fudbalu. Raniji rekord takođe je postavio Ronaldo, koji je prošle godine zaradio 260 miliona dolara. Na drugom mjestu je fudbaler Majamija Lionel Mesi, koji je u Sjedinjenim Američkim Državama zaradio 135 miliona dolara, a od toga je 60 miliona zaradio na terenu, a više od toga van terena - 75 miliona dolara.

Zanimljivo, na trećem mjestu je igrač koji ne pamti kad je posljednji put šutnuo loptu, ali je za to vrijeme zaradio 110 miliona dolara. Naravno, radi se o zvijezdi Al Hilala, Brazilcu Nejmaru, koji je četiri petine tog iznosa zaradio na terenu, a jednu petinu na račun sponzorskih ugovora.

Na četvrtom mjestu je Karim Benzema (104 miliona dolara), a na petom Kilijan Mbape (90). U top 10 su se još našli Erling Haland (Mančester Siti - 60), Vinisijus Žunior (Real - 55), Mohamed Salah (Liverpul - 53), Sadio Mane (Al Nasr 52) i Kevin de Brujne (Mančester Siti - 39).

Mesi: Moj kraj je blizu

Lionel Mesi (37) dobio je u četvrtak na Floridi nagradu "Marca America" za najtrofejnijeg igrača u istoriji fudbala. To mu je uspjelo još lani, a rekord je podebljao početkom mjeseca osvojivši "Supporters' Shield" za najbolju ekipu MLS-a u prvom dijelu sezone, što je bio njegov 46. trofej profesionalne karijere. 

"Kraj je blizu, uživam i maksimalno cijenim svaki trenutak. Argentina i Barselona moj su dom. I danas sam na mjestu gdje se osjećam jako sretno u novoj životnoj etapi. Šta mi ostaje u fudbalu? Hvala Bogu, ostvario sam sve snove koje sam imao. Najveći mi je san bio osvojiti Svjetsko prvenstvo, osvojio sam sve u Barseloni i PSŽ-u", istakao je Mesi, koji je dodao da nije siguran hoće li igrati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije