Fudbal

Nojer: Pričam sam sa sobom

Nojer: Pričam sam sa sobom
Foto: Tanjug/AP | Nojer: Pričam sam sa sobom

Manuel Nojer očekuje da reprezentacija Njemačke pred svojim navijačima dođe do same završnice turnira.

To prije svega znači da izabranici Julijana Nagelsmana u Štutgartu od 18 časova pobijede velikog rivala, tim Španije.

Mnogo toga će zavisiti baš i od golmana, a Nojer je neko ko Njemcima garantuje mirnoću i iskustvo.Sa 19 nastupa, popularni Manu je najuspješniji bo broju mečeva na Euro od svih njemačkih igrača. Najuspješniji je i od svih golmana, ostavio je iza sebe Đanluiđija Bufona (17).

Nojeru je meč osmine finala sa Danskom bio 38. na završnim turnirima na evropskim i svjetskim prvenstvima i protiv Španije će upisati rekord i prestići Bastijana Švajnštajgera.Ipak, ko je pažljivo gledao turnir do sada, mogao je da se upita – šta to Manuel Noje radi na svakom meču, a da je pomalo neobično?

“Pričam sam sa sobom! Možda zvuči neobično, ali jako je važno”, otkrio je Nojer, prenosi CDM.

Pa je nastavio.

“Naravno, ne pričam samo sa sobom. Već i sa kolegama oko mene što je izuzetno važno kako bi ih usmjerio, privukao im pažnju, ili ih tako jednostavno treniram i držim budnim. Ne radim to zbog određene situacije, već prije svega zbog samog sebe”.

Čuvar mreže Bajerna kaže da sa sobom priča kako bi sebe držao “budnim i koncentrisanim”.

“To je kao da slušate neku dugu lekciju. Tako je i nama golmanima na terenu. Kao golman, moram da se pobrinem da sam uključen u svakom trenutku, čak i kada se meč okrene na drugu stranu. Moram da ostanem aktivan kako bih reagovao kada situacija od mene to zahtijeva”, objašnjava Manuel.

To je i razumljivo, posebno kada Njemačka napada i kada se zanimljive stvari dešavaju pred golom protivnika. Nojer je tada usamljen u svom kaznenom prostoru, mada je on taj koji je modernizovao igru golmana i učinio da se danas golmac prije svega ceni i po tome kako igra sa loptom, a ne samo kako brani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije