Fudbal

Nizozemska policija odustala od borbe protiv huliganizma

Nizozemska policija odustala od borbe protiv huliganizma
Foto: Youtube / Printscreen | Nizozemska policija odustala od borbe protiv huliganizma

​Nizozemski gigant Ajaks suočava se s velikim problemima nakon što mu je odgođen i drugi veliki derbi ove sezone, a odgovorna je nizozemska policija.

Nizozemska policija od maja vodi kampanju za poboljšanje uslova prijevremenog penzionisanja, što uključuje štrajkove i odbijanje rada u punom kapacitetu. Osim protesta na ulicama i smanjenja broja izrečenih kazni, nizozemska policija odlučila je prestati osiguravati derbi susrete Eredivizije.

Tako je 1. septembra odgođen susret prvog kola između Fejenorda i Ajaksa jer je roterdamska policija odbila osigurati utakmicu. Sada je amsterdamska policija obavijestila Ajaks da neće osiguravati susret protiv Utrehta koji je zakazan za nedjelju.

"Sigurnost igrača, navijača i javnog reda u gradu ne može se garantovati bez važnih napora policije”, saopštila je gradska uprava Amsterdama.

Utakmice Fejenorda i Ajaksa, te Ajaksa i Utrehta proteklih su godina bile mjesta huliganskih sukoba, a kako policija ne želi osigurati utakmice, jedino logično rješenje bilo je odgađanje utakmica.

Policijski sindikat je poručio da će štrajkovi trajati sve dok ne dobiju zahtijevane uslove, što jasno implicira da derbi susreti nizozemskog fudbalskog prvenstva neće biti odigrani do daljeg, prenosi "Svijet Klađenja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije