Fudbal

Nijemci na pogon Undava minimalno slavili u Zenici

Nijemci na pogon Undava minimalno slavili u Zenici
Foto: N.N. | Nijemci na pogon Undava minimalno slavili u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Njemačke u utakmici UEFA Lige nacija.

Meč odigran na stadionu „Bilino polje“ u Zenici pred oko 12.000 navijača završen je rezultatom 2:1 u korist favorizovanih „pencera“.

Gosti su očekivano dominirali većim dijelom meča a to im je već nakon prvih 45 minuta utakmice donijelo sigurno vodstvo od 2:0. Prvo ime prvog poluvremena bio je Deniz Undava.

Poveli Nijemci u 30. minutu. Nakon nepažljive reakcije odbrane bh. tima dobro je reagovao Undav i na asistenciju Klajndiensta matirao Vasilja. 

Dvije minute kasnije ponovo se zatresla mreža reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je gol Klajndiensta poništen zbog ofsajda.

Najbolju priliku bh. tim u prvom poluvremenu je imao u 35. minutu. Kolašinac je odlično uposlio Demirovića, ali prečka bila saveznik Njemačke.

Kazna za propuštenu priliku stigla je samo minut kasnije kada je za 2:0 ponovo pogodio Undav.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u nastavku meča.

Deniz Undava u 58. minutu je mogao do het trika, ali je gol poništen zbog ofsajda.

„Zmajevi" se nisu predavali. Stadion je proključao u 70. minutu kada je Edin Džeko sjajno skočio nakon kornera Tahirovića pogodio za 2:1.

U drugom susretu ove grupe Mađarska i Nizozemska su remizirali 1:1 u Budimpešti. Nakon tri odigrana kola, na tabeli vodi Njemačka sa 7 bodova, Nizozemska ima 5, Mađarska 2, a Bosna i Hercegovina 1 bod.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak 14. oktobra, sastaju se Bosna i Hercegovina – Mađarska i Njemačka – Nizozemska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije