Fudbal

Neuvjerljivi Englezi najavljuju titulu

Neuvjerljivi Englezi najavljuju titulu
Foto: Tanjug/AP | Neuvjerljivi Englezi najavljuju titulu

Na ovom turniru želimo ispisati istoriju i podići pehar, poručio je Bukajo Saka fudbalski reprezentativac Engleske nakon plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Za mnoge je ovo, uključujući prije svega upravo engleske navijače, poprilično hrabra i izjava bez pretjerano jakog temelja. Naime, fudbalski sladokusci složiće se da „tri lava“, bez obzira što su stigli među četiri najbolja tima Evrope, u dosadašnjem dijelu takmičenja na Euru u Njemačkoj djelovali su poprilično neuvjerljivo.

U četvrtfinalu savladali su Švajcarsku, pobjeda se piše igra se briše, ali je činjenica da ne bi bilo ne zasluženo da je sreća u ovom meču na kraju prevagnula i na stranu Švajcaraca. To se ipak nije desilo pa je Engleski san o tituli prvaka Evrope i dalje živi. Fudbalska reprezentacija Engleske u Dizeldorfu  je u trećoj utakmici četvrtfinala pobijedila selekciju Švajcarske nakon velike drame i boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:3). U regularnom dijelu je bilo 1:1.

„Mislim da je ovo s naše strane bila jako dobra utakmica. U turnirskom dijelu takmičenja morate pokazati razne kvalitete, a mi upravo to radimo. Imamo nevjerovatan karakter i pronalazimo rješenja u svakoj situaciji. Jako sam sretan. Moram pohvaliti prvenstveno koncentraciju u obrani“, rekao je Garet Sautgejt, selektor fudbalske reprezentacije Engleske.

Bukajo Saka bio je strijelac za izjednačenje Engleske.

„Svi znamo kako je završilo posljednji put kada smo izvodili jedanaesterce na EVropskom prvenstvu. Tada smo izgubili finale protiv Italije. Ali, ostali smo ovaj put itekako mirni i hladni. Imamo misiju. Sve ćemo analizirati, želimo biti još bolji, ali želimo ispisati istoriju na ovom turniru“, kazao je Bukajo Saka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije