Fudbal

Nenad Zimonjić u "Sportkastu": Uz dobar sistem i stručnost možemo imati više uspešnih tenisera

Nenad Zimonjić u "Sportkastu": Uz dobar sistem i stručnost možemo imati više uspešnih tenisera
Foto: Velibor Tripić | Nenad Zimonjić u “Sportkastu”: Srbija bez sistema neće imati novog Đokovića

Nenad Zimonjić, proslavljeni srpski teniser, bio je novi gost podkasta "Sportkast".

Njegov ulazak na svjetsku scenu bio je postepen, ali konstantan. Tokom 1990-ih, Zimonjić je počeo da gradi svoje ime u teniskom svijetu, najprije kao solidan singl igrač, ali je ubrzo shvatio da je dubl njegov pravi forte.

Ključni trenutak u njegovoj karijeri desio se početkom 2000-ih, kada je počeo da se udružuje sa nekim od najboljih dubl igrača, uključujući Kanađanina Daniela Nestora, sa kojim je kasnije imao neke od najvećih uspjeha u svojoj karijeri.


Pogledajte video:


“Kruna moje karijere je osvajanje Vimbldona 2008. godine”, između ostalog ispričao je Zimonjić. Koji je se ovom prilikom govorio i o reprezentaciji, Dejvis kupu, Novaku, stanju u srpskom tenisu i šta mu slijedi kada u budućnosti kao i brojnim drugim stvarima.

Šta mu je draže krempita ili šampita, da li je više jutarnji ili večernji tip poslušajte u “Sportkastu”.

Podsjetimo, pored individualnih uspjeha, osvojenih grend slem titula i prvog mjesta na svijetu u dublu, Zimonjić je bio izuzetno važan član srpskog teniskog tima u Dejvis kupu. Njegova iskustva, liderstvo i uvijek prisutna borbenost doprinjeli su osvajanju Dejvis kupa 2010. godine, što je bio jedan od najznačajnijih trenutaka u istoriji srpskog tenisa.

Preciznost na mreži, izuzetna volej tehnika i hladnokrvnost u ključnim trenucima obilježili su njegov stil igre. Nenad Zimonjić, osim što je postao sinonim za uspjeh u dublu, važi i za izuzetnog ambasadora srpskog tenisa i sporta uopšte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije