Fudbal

Nemanja Vidić objasnio zašto je napustio srpski fudbal

Nemanja Vidić objasnio zašto je napustio srpski fudbal
Foto: Tanjug | Nemanja Vidić objasnio zašto je napustio srpski fudbal

Nemanja Vidić je prije nekoliko dana donio odluku da napusti Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije.

Prije svega je želio da kaže da njegova odluka nema veze sa rezultatima reprezentacije Srbije u Njemačkoj, jer ju je donio prije Evropskog prvenstva... Problem je na drugoj strani:

"Odluku o ostavci na članstvo u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije nisam doneo tokom Prvenstva Evrope u Nemačkoj, niti ima bilo kakve veze sa reprezentacijom. Definisao sam je znatno ranije, posle majskog zasedanja u Staroj Pazovi. Razočaravajućeg i poražavajućeg za mene iz tri razloga. Zapanjilo me odbijanje delegata da diskutujemo o problemima nameštanja utakmica u Srbiji. I to u mesecu kad je UEFA dojavila čak pet utakmica po sumnjom, verovatno i više od toga, čak 97 odsto delegata smatralo je da nema razloga za razgovore, niti diskusiju, o tome. Samo da pričamo, priznamo i otvorimo problem, ništa više! Ostali su nemi, kao da se nameštene utakmice ne tiču nikoga od nas… Kao da nije u pitanju naša zemlja, Srbija, domaći fudbal", rekao je Vidić za Sportklub, prenosi Kurir.


Bonus video:


Potom je i pojasnio svoje nezadovoljstvo.

"Veće za rešavanje sporova FSS mesecima se nalazi u konstantnoj blokadi, poslednjih osam nema ni osnovni sastav, sudije! Ozbiljan problem udara direktno u prava fudbalera, istovremeno pogađa i klubove, sportske radnike, svakog u sistemu domaćeg fudbala. Kome je to u interesu, zašto su delegati odbili da pričamo o tome, zar nije logično da se nađe rešenje u konačnoj formi? Sličan primer nezamisliv je u Evropi. Nisam razumeo poruku 97 odsto delegata da je i to tema za ćutanje i izbegavanje…"

Zatim, nekoliko rečenica o reprezentaciji...

"Nijednom rečju nisam hteo da utičem na ambijent u reprezentaciji. Znam koliko je teško, pružam podršku fudbalerima, ekipi, svestan delikatnosti trenutka. Uvek sam bio faktor pomirenja, jedinstva, čovek spreman da rešava probleme. Ne da ih stvaram, niti učestvujem u njima. Naprotiv. Ponudio sam se pre godinu i po da pomognem, ponosan na tim saradnika, ljudi od ugleda i integriteta. Za srpski fudbal, nikad protiv. Reprezentacija ima podršku Nemanje Vidića u maksimalnom kapacitetu. Opet se vraćam na neophodnost ozbiljne diskusije i rasprave. Pitam, zar je toliko teško otvoreno razgovarati?".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije