Fudbal

Nastavlja se skandal "Ahmedhodžić": Otac ga se odrekao, on mu brutalno odgovorio

Nastavlja se skandal "Ahmedhodžić": Otac ga se odrekao, on mu brutalno odgovorio
Foto: Screenshot/Instagram | Nastavlja se skandal "Ahmedhodžić": Otac ga se odrekao, on mu brutalno odgovorio

Veliki skandal je ovog dana odjeknuo na Balkanu, gdje je zvijezda fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić odlučio da napusti igranje za nacionalni tim, dok ga se i njegov otac javno odrekao.

Anel je objavio poruku u kojoj je rekao da je odlučio da napusti reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa samo 25 godina, te isprozivao i zemlju, ali i svog oca.

Kada je riječ o njegovom ocu, Mirsad tvrdi da ima odgovore na pitanje šta se dešava sa ubjedljivo najtalentovanijim stoperom kojeg Bosna i Hercegovina ima.

Anelov otac, Mirsad Ahmedhodžić u emotivnoj ispovijesti za N1 ispričao je svoju verziju događaja.

Mirsad tvrdi da već duže vrijeme nije u kontaktu sa sinom, te da Anel više ne sluša savjet roditelja. Toliko je razočaran da je izgovorio možda i najteže riječi.

“To više nije moj sin ne smatram ga više mojim sinom. Želim mu da bude dobar. Najbolji. Ja sam se borio cijeli rat, tri puta sam ranjavan. Želio sam da moj sin igra za državu koju sam ja svojom krvlju stvarao, ali okrenuli su ga loši ljudi koji misle samo na interes.”, kaže on.

Pokušao je, kaže, da pusti stvari da idu svojim tokom, čak je i sam govorio neistinu kako bi Anel, kao vrhunski sportista imao mir.

Mirsad kao krivce za sve što se Anelu događa vidi Anelovu suprugu i njenu familiju.

“Ta njezina majka.. ne znam šta su mu uradili, ali su planirali da nas roditelje odstrane. I to su uspjele za novu godinu. Ta njezina majka i ona su otišle u Dubai da se provode, a njemu ostavili dijete kući, a imao je mečeve u tom periodu i tu je izostajao, kao navodno lagana povreda.”

Nakon toga oglasio se ponovo Anel Ahmedhodžić koji tvrdi da je dobio stotine poruka usmjerenih protiv njega i njegove porodice otkako je napustio kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog povrede.

Razočaran odnosom jednog dijela navijača, Ahmedhodžić je za N1 odgovorio na sve prozivke

“Da nisam želio igrati za reprezentaciju jednostavno bih nazvao selektora, rekao mu “ne hvala”, i ne bih otišao. Otputovao sam u Eindhoven, odmah po dolasku rekao sam medicinskom osoblju da imam bol i loš osjećaj u koljenima, rekli su u redu i odveli me na ultrazvuk.

Nizozemska ljekarka je na ultrazvuku vidjela malu povredu, a ja sam htio da uradim magnetnu rezonancu da se uvjerim da ništa nije slomljeno. Oni nisu željeli da uradimo MRI. Trenirao sam svaki dan i nikako nisam mogao sprintati. Na posljednjem treningu tamo sam odradio mali sprint i osjetio da se povreda pogoršala, ali je medicinski tim želio nastaviti raditi ono što je radio, i svakodnevno raditi sa mnom terapijski posao, što nije nimalo pomoglo. Smatram da je smatrati da sam ‘sposoban za igru’ bez odgovarajuće provjere je vrlo neozbiljno i amaterski. Medicinski tim je i ranije smatrao da sam ‘sposoban za igru’ kada sam se povrijedio prije utakmice u Luksemburgu i natjerali su me da sprintam prije te utakmice, što je rezultiralo ozbiljnijim povredama”, navodi Anel između ostalog te dodaje:

“Tada jesam razgovarao sa Spahićem i imali smo dobar razgovor, rekao sam mu da ovdje neću biti od koristi i da bih volio da se dobro pregledam i da počnem rehabilitaciju što je prije moguće i on je na to pristao. A razlog zašto im nisam odgovorio nakon što sam se vratio u Sheffield je to što su meni rekli jedno, a medijima drugo. Na kraju je to bila moja ispravna odluka jer su me dobro pregledali ovdje u Sheffieldu, započeli moju rehabilitaciju, počeli lagani trening u srijedu i ako budem dobro napredovao igraću u petak”.

Odgovorio je i na izjave svog oca.

“Sada o mom “ocu”; nisam želio da ovo bude javno, niti smatram da treba biti javno, ali došli smo do tačke kada se stvari više ne mogu ignorisati, no ovo je posljednji put da se na ovaj način o ovome ovako oglašavam. Jedino što kao sin bilo ko želi od svog oca je podrška i ponos. Nažalost ja sam toga dobio jako malo”, istakao je Anel Ahmedhodžić te podvukao da mu je supruga najveća podrška.

“Veoma je teško naći ženu koja će se brinuti o tebi kao što to radi ona i veoma sam sretan da moj sin ima tako nevjerovatnu majku. I onda reći da me ne pušta na mečeve reprezentacije? To je smiješno”, rekao je on, dodajući da je veoma razočaran, ali ne i iznenađen što je došlo do ovoga.

“U zaključku; cijela zemlja se okrenula protiv mene, moje žene i sina. Dobio sam izuzetno ružne uvrede i zlostavljanja… Možete mi sve to pisati, ali da napadnete i moju porodicu? Ne ne i ne. Odmalena mi je oduvijek bio san da igram za reprezentaciju. Najveći razlog zbog kojeg sam odabrao da igram za Bosnu i Hercegovinu bio je taj što sam se mogao povezati s našim ljudima, našim navijačima. Nekada sam mislio da imamo najbolje navijače, koji nas igrače uvijek podržavaju kada pobjeđujemo, remiziramo ili gubimo. Uvek glasni i raspjevani. Ali, nažalost, nakon ove prošle sedmice, ovako napasti moj lični život? Hiljade poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio igrati za BiH je bio naš narod.

Sada više nemam razloga da dolazim i igram”, zaključio je Anel Ahmedhodžić za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije