Fudbal

Napadnut trener Slobode iz Tuzle

Napadnut trener Slobode iz Tuzle
Foto: FK Sloboda | Napadnut trener Slobode iz Tuzle

​Trener juniora fudbalskog kluba Sloboda, Amir Spahić, doživio je psihičke i fizičke napade, potvrdio je Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH koji je oštro osudio ovaj čin.

Naime, Spahić je u rasponu od deset dana pretrpio dva napada na njega te je odlučio da ne nastavi svoj angažman u tuzlanskom klubu.

Sindikat je pozvao Slobodu da učini sve potrebno kako bi zaštili svog radnika prilikom obavljanja radnih zadataka i preduzme sve zakonom propisane mjere protiv počinilaca.

"Imajući u vidu da su razni pritisci i napadi na trenere u omladinskim selekcijama postali učestaliji, pozivamo trenere da nam se blagovremeno obrate kako bismo preduzeli sve aktivnosti vezano za njihovu sigurnost", poručili su iz Sindikata.

Inače, predstavnici ove organizacije su u razgovoru sa Spahićem izrazili spremnost da pruže svu potrebnu pravnu i drugu podršku.

Podsjetimo, nedavno se desio i napad na trenera Akademije FK Sarajevo, Muhameda Džakmića, koji je izvršen na izrazito brutalan način pokušajem isceniranja saobraćajne nesreće, navodi "Klix".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije