Fudbal

Na doping test pozvani Haland, ali i dva pokojna fudbalera

Na doping test pozvani Haland, ali i dva pokojna fudbalera
Foto: X.com | Na doping test pozvani Haland ali i dva pokojna fudbalera

Uoči utakmice Lige nacije protiv Kazahstana reprezentaciji Norveške stigao je čudan zahtjev antidoping agencije. Skandinavci su obavješteni da je za testiranje izabrano pet njihovih igrača i to Erling Haland, Jurgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oskar Bob, Ejnar Gundersen i Jurgen Juve.

Ovakvi zahtjevi dio su uobičajenih procedura, ali Norvežane je zbunilo to što su na popisu i dva nekadašnja reprezentativca koja odavno nisu među živima. Gundersen je preminuo 1962. a Juve nešto kasnije, 1983. godine.

"Svi smo se zapitali šta se dogodilo. Bila je to ozbiljna situacija, odmah smo nazvali agenciju i pitali ih jesu li bili ozbiljni ili je riječ o skrivenoj kameri. Oni su vjerojatno prilikom odabira pogledali listu najboljih strijelaca", rekao je norveški izbornik Stale Solbaken.

Jurgen Juve najbolji je golgeter Norveške svih vremena s 33 gola, a Einar Gundersen postigao ih je 26.

"Gundersena i Juvea pozvali su malo prekasno, mislim da će testovi biti negativni", našalio se Solbaken.

O svemu se oglasila i agencija:

"U savezu nas uvijek lijepo prime, drago nam je da su sve shvatili na šaljiv način. Ali ostaje činjenica da se dogodio velik propust. Ne možemo sa sigurnošću znati kako je došlo do greške, ali možemo reći da ćemo u budućnosti biti puno pažljiviji"

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije