Fudbal

N/FS BiH strahuje od suspenzije zbog baklji u Mađarskoj

N/FS BiH strahuje od suspenzije zbog baklji u Mađarskoj
Foto: N/FS BiH | N/FS BiH strahuje od suspenzije zbog baklji u Mađarskoj

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u oktobru i novembru odigrati četiri utakmice u okviru UEFA Lige nacija, od toga tri na domaćem terenu i jednu u gostima.

Iz Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine tim povodom su izdali saopštenje za navijače.

„Ovim putem obavještavamo sve navijače naše reprezentacije da su za utakmicu Bosna i Hercegovina - Njemačka, koja je na programu 11. oktobra u 20:45 sati na „Bilinom polju“ u Zenici, sve ulaznice rasprodate. Ljubitelji nacionalnog bh. tima još uvijek mogu putem stranice event.ba kupiti ulaznice za domaće utakmice sa Mađarskom i Nizozemskom koje će biti odigrane takođe na „Bilinom polju“ 14. 10. i 19. 11. ove godine. N/FS BiH takođe obavještava sve zainteresovane da se zbog malog kapaciteta VIP tribine na zeničkom stadionu, VIP ulaznice ne nalaze u slobodnoj prodaji“, navode iz N/FS BiH i dodaju:  

„Što se tiče gostujuće utakmice Njemačka - Bosna i Hercegovina koja će biti odigrana na stadionu „Evropa - Park“ u Frajburgu 16. novembra, N/FS BiH još uvijek nema informacije o distribuciji ulaznica za ovaj susret. S obzirom na to da su posljednje dvije utakmice „A“ tima u Nizozemskoj i Mađarskoj obilježili incidenti u navijačkom sektoru bh. tima (paljenje baklji), čeka se odluka disciplinskog tijela UEFA nakon koje će biti poznato da li će uopšte biti dozvoljeno prisustvo navijača bh. reprezentacije na ovoj utakmici“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije