Fudbal

Mrkela vjeruje u moć "Marakane": Želi reprizu 1984. godine

Mrkela vjeruje u moć "Marakane": Želi reprizu 1984. godine
Foto: FK Crvena zvezda | Mrkela vjeruje u moć "Marakane": Želi raprizu 1984. godine

Igrala je Zvezda protiv Benfike i to davne 1984. godine na Marakani, a kako se pobjeđuje portugalski velikan dobro zna aktuelni sportski direktor prvaka Srbije, Mitar Mrkela.

„Vredno smo radili u prethodnom periodu kako bi potpuno spremni dočekali utakmicu protiv Benfike na Marakani. Utisak mi je da smo iz meča u meč sve bolji i da je ekipa u potpunosti postala homogena. Svi su se adaptirali na zahteve Zvezde i šefa stručnog štaba Vladana Milojevića. Simbolično, i pre 40 godina je Zvezda igrala protiv Benfike, kada sam akter utakmice bio na terenu, a evo i 19. septembra će se to ponoviti. Sada imam drugu ulogu, ali dobro znam kakva je moć Marakane. Tada smo na krilima navijača uspeli da od 0:2 dođemo do 3:2. Nadam se da će Zvezda ponovo biti uspešna protiv Benfike“, rekao je Mrkela.

Govorio je Mrkela upravo o podršci navijača koja se očekuje.

„Biće pune tribine, uopšte nemam dilemu kada je to u pitanju. Već sada vlada euforija, svi razgovaraju o utakmici, a mi u pozitivnom svetlu dočekujemo Benfiku. Karata još uvek ima, ali ne u velikom broju, tako da pozivam navijače koji još uvek nisu obezbedili svoje mesto na Marakani da to učine već sada. Verujem u moć Marakane, 19. septembra 1984. godine je bilo upravo tako, kao i još mnogo puta kasnije“, zaključio je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije