Fudbal

Mozzart uz mlade golmane i na drugom kampu Akademije Asmir Begović

Mozzart uz mlade golmane i na drugom kampu Akademije Asmir Begović
Foto: N.N. | Mozzart uz mlade golmane i na drugom kampu Akademije Asmir Begović

Proteklog vikenda u Doboju kod Kaknja održan je drugi kamp ovogodišnje ljetnje turneje Akademije Asmir Begović. Kao i na prvom u Tuzli, i za ove dvodnevne treninge vladalo je veliko interesovanje.

To ne čudi jer su sa polaznicima radili stručni treneri čuvene Akademije Asmir Begović, a kompanija Mozzart i ovaj put bila je uz njih na putu do sjajnih golmanskih karijera.

"Hvala kompaniji Mozzart što je i ovog ljeta uz nas i što nam pruža podršku u organizaciji kampova za mlade golmane širom naše zemlje. Kao i u Tuzli, na ovom kampu su mladi talenti mogli da uče od stručnjaka naše Akademije, a činjenica da ova kompanija prepoznaje važnost ulaganja u perspektivne golmane puno nam znači. Već se spremamo za treći, završni kamp ovog ljeta u Sarajevu, a drago nam je što ćemo i tamo imati uz sebe Mozzart kao provjerenog partnera“, poručuje direktor Akademije i glavni trener Ibro Hodžić.

Sa više od 25 polaznika kampa, na stadionu FK Mladost Doboj Kakanj, posvećeno su radili vrhunski treneri Akademije Asmir Begović. Osim omladinaca iz ovog mjesta, na kamp su se prijavili i budući čuvari mreža iz brojnih gradova širom naše zemlje.

Treninzi su bili fokusirani na individualni rad s polaznicima u četiri grupe, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa. Budući golmani su imali četiri specijalizovana treninga i predavanje o analizi golmana, a zatim je uslijedila podjela diploma i zahvalnica.

Akademija, koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član engleskog QPR Asmir Begović, osim u Bosni i Hercegovini, ima svoje ispostave u Engleskoj i Njemačkoj. Ponosni su na odličnu saradnju koju njeguju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu organizovali su kampove u brojnim gradovima širom naše zemlje, gdje su radili sa trenerima i golmanima iz lokalnih klubova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat.

Nakon Tuzle i Kaknja kod Doboja, karavan Akademije Asmir Begović seli se u Sarajevo. Centralni kamp turneje na stadionu FK Unis trajaće dva dana, 3. i 4. avgusta, a prijave su već otvorene. Kao i u proteklom periodu, kompanija Mozzart će im asistirati na putu do stvaranja budućih vrhunskih čuvara mreža.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije