Fudbal

Mogući rivali Borca: U Banjaluku bi mogli Mančester, Roma, Ajaks, Čelsi...

Mogući rivali Borca: U Banjaluku bi mogli Mančester, Roma, Ajaks, Čelsi...
Foto: FK Borac | Mogući rivali Borca: U Banjaluku bi mogli Mančester, Roma, Ajaks, Čelsi

Fudbaleru Borca u četvrtak igraju revanš meč plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope a ako uspije da ostvari ovaj defitivno najveći uspjeh bh. klupskog fudbala, u Banjaluku bi ove sezone mogla doći velika imena ovog sporta.

Prolaskom dalje "crveno-plavi" bi zbog slabog koeficijenta za žrijeb bili smješteni u najslabiji "šešir" a to znači da bi dobili neke od najjačih rivala iz prvog "šešira" gdje su velikani poput Mančester Junajteda, Rome, Ajaksa, Lacija Porta, Totenhema, Glazgov Rendžersa dok bi najlakši rival bila Slavija iz Praga.

Ni drugi "šešir" ne manjka od zvučnih imena jer su tu trenutno Real Sosijedad, Fenerbahče, Olimpijakos, Lion, Braga, AZ Alkamr a potencijalno i Crvena zvezda ako prebrodi dvomeč sa Bodeom.

Iz treće jakosne grupe žrijeb bi Borcu mogao da suprostavi Galatasaraj, Karabag, Slovan, Vikotriju Plzen, Dinamo Kijev ili Malme.

 

Ako Borac ne uspije da izbaci mađarski tim, očekuje ga šest utakmica u Konferencijskoj ligi a u tri domaća meča u Banjaluci bi mogli da gostuju velikani poput Čelsija, Betisa, Fiorentine...

 

Za kompletan raspred "šešira" i mogućih protivnika naravno treba sačekati revaš mečeve u ova takmičenja ali bez obzira na Gradskom stadionu u Banjaluci će ove sezone navijači moći uživo moći da gledaju evropske ekipe koje su do sada pratili uglavnom preko TV ekrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije