Fudbal

Modrić najavio Škotsku: Moramo biti strpljivi

Modrić najavio Škotsku: Moramo biti strpljivi
Foto: HNS | Modrić najavio Škotsku: Moramo biti strpljivi

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras na „Maksimiru“ protiv Škotske igra utakmicu UEFA Lige nacija.

Luku Modrića za Škotsku vežu lijepe uspomene.

Kapiten „vatrenih“ postigao je protiv Škota na Euru 2021. godine jedan od najljepših pogodaka u karijeri.

“Odigrali smo sjajno protiv Škota na njihovom terenu, s tom utakmicom smo se plasirali u drugi krug Eura. Sjećanja su lijepa na tu utakmicu, bilo je jako teško, kao i uvijek kada igramo protiv njih. Zabio sam taj lijepi gol”, rekao je Modrić.

Hrvatska je veliki favorit, Škoti se jako muče u posljednje vrijeme.

“Sigurno je da njihovi rezultati nisu najbolji, ali to ništa ne znači. Ovo je nova utakmica, naš skor sa Škotskom nije pozitivan. Saznao sam da imamo samo jednu pobjedu u šest utakmica. Samo to pokazuje koliko nam je teško igrati protiv njih. Uvijek su fanatična i borbena ekipa, igraju u dobrim klubovima. Očekuje nas teška utakmica. Naravno, igramo doma pred našim navijačima i prihvaćam ulogu favorita, ali ne očekujem laganu utakmicu. Nadam se da ćemo doći do tri boda koja su nam jako važna”, rekao je Modrić i dodao:

“Nadam se da možemo ponoviti igru kao protiv Portugala i Poljske. Potvrdili smo taj trend da se u novoj formaciji osjećamo ugodno, bit će važno ponoviti takve igre. Moramo biti strpljivi, pretpostavljam da ćemo mi diktirati ritam i češće napadati. Morat ćemo se puno kretati i stvarati prilike”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije