Fudbal

Milojević otkrio zašto Zvezda nije trenirala na "Đuzepe Meaci"

Milojević otkrio zašto Zvezda nije trenirala na "Đuzepe Meaci"
Foto: FK CRVENA ZVEZDA | Milojević otkrio zašto Zvezda nije trenirala na "Đuzepe Meaci"

Fudbalere Crvene zvezde večeras od 21 čas očekuje gostovanje Interu u okviru Lige šampiona.

Očekivanja pred utakmicu iznio je šef stručnog štaba crveno bijelih Vladan Milojević.

„Inter je šampionska ekipa koja i ove godine pretenduje na "Skudeto", a ima visoke ciljeve i u Ligi šampiona. Imaju kvalitet na svim pozicijama, to su igrači sa internacionalnim iskustvom, reprezentativci. Inter je uspostavio sistem koji godinama održava, i u skladu s tim samo biraju igrače koji su im neophodni za datu utakmicu“, kazao je Milojević.

Otkrio je i zašto Zvezda nije trenirala na Đuzepeu Meaci, već u Beogradu.

„Zgusnut nam je raspored, i to je odluka kako bi imali trening više u Beogradu. Igrali smo u petak, i želeli smo trening više“, istakao jeMilojević.

Glazer je doputovao sa ekipom.

„Glazer je dobro. Odrađena je magnetna rezonanca, i nema ništa što se tiče povrede. Videćemo sutra pred utakmicu da li će braniti“, kazao je Milojević.

U italijanskim medijima se pojavila informacija da će Inter zaigrati sa dva napadača

„Pričamo o Arnautoviću, Taremiju, Lautaru... Da možete da birate protiv koga hoćete da igrate, bilo bi teško. Nema tu potcenjivanja, samo planovi trenera. Kada igrate utakmicu, imate protivnika preko puta vas na osnovu koga pravite planove“, istakao je Milojević.

Govorio je i o spremi Drkušića.

„Ne možemo staviti igrača koji je nespreman da igra, ako govorimo o tome da sam i ranije dobijao ovo pitanje. U slučaju da nespremnog igrača stavite na teren, rizikujete povredu i smanjujete mu performanse. Imamo medicinski tim, fitnes trenere i to je nauka, ne može paušačno da se gleda. Ne ide da igrač istrenira dva puta posle povrede i da igra. Vanja je igrao za vikend, veoma je bitan igrač za nas“, rekao je Milojević.

Ne smatra Milojević da je igranje Maksimovića večeras "rizik" i hvali Pruceva.

„Zašto bi to bio rizik? On je zaslužio šansu i opravdao poverenje. Hoću da pričam i o Prucevu koji nije ni bio tu prošle godine, a zaslužuje da se govori o njemu. Na obojici je da ćute, rade i slušaju, a kada zasluže - dobiće šansu. Neki put ta "nagrada" koja se zasluži malo i zakasni, ali na kraju to bude kako treba“, smatra Milojević.

O detaljima na vrhunskom nivou fudbala.

„Kada igrate na vrhunskom nivou, onda 90 minuta morate da budete disciplinovani i koncentrisani. Ne pričam o motivisanosti koja se podrazumeva. Ne smemo da imamo prazan hod, jer ekipe poput Intera to kažnjavaju. Moramo da budemo hrabri, da napadamo kad treba, da se branimo. Dakle da budemo konstantni tokom svih 90 minuta, bez padova“, ističe Milojević.

Legenda Zvezde i Intera je Dejan Stanković.

"Nisam se čuo sa Dekijem, svi smo zavoleli Inter zbog njega. Drago je nama zvezdašima što je Dejan napravio takvo ime u Interu, ali se nismo čuli pred utakmicu“, kazao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije