Fudbal

Mesi i Argentinci "zarobljeni" u Majamiju

Mesi i Argentinci "zarobljeni" u Majamiju
Foto: Tanjug/AP | Mesi i Argentinci "zarobljeni" u Majamiju

Fudbalska reprezentacija Argentine stacionirana je u Majamiju odakle je trebalo da krene ka Venecueli na meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

''Gaučosi'' još uvek nisu poleteli iz Floride, to bi trebalo da se desi u srijedu poslijepodne, a razlog je razorni uragan Milton koji će uskoro udariti ovaj dio Sjedinjenih Država, negdje jače, negdje slabije, pa u taboru svetskih prvaka još uvijek nisu sigurni kada će krenuti i da li će dobiti dozvolu da se upute ka Južnoj Americi.

Mesi i njegovi saigrači nalaze se na djelu teritorije Floride koji neće biti na najjačem udaru uragana.

Utakmica Venecuele i Argentine igra se u Maturinu, u srijedu od 23 sati po srednjeevropskom vremenu, međutim zbog novonastalih okolnosti moguće je da će biti odložen ili pomjeren za jedan dan.

Prema propisima, gostujuća ekipa mora biti u mjestu odigravanja meča najmanje 24 sata pred utakmicu, ali u slučaju specifičnih okolnosti, kao što je ova, postoji i opcija da Svjetska fudbalska federacija odobri gostima da na dan utakmice slete u Maturin.

FIFA i krovna organizacija južnoameričkog fudbala (CONBEBOL) sa pažnjom prate delikatnu situaciju u kojoj se nalaze Argentinci.

Ekspedicija ''gaučosa'' svakako ne bi ni mogla sa teritorije SAD da leti direktno za Venecuelu i da nema uragana, zbog političkih odnosa dvije države, pa će Mesi i družina najprije morati da slete u Kolumbiju, u Medeljin, prije polaska na konačnu destinaciju.

Sve to dodatno komplikuje plan Argentinaca da se domognu Venecuele.

"Radimo, treniramo u miru, istina je da su uslovi koje imamo ovdje savršeni, ali takve stvari uvijek padaju u drugi plan kada na drugoj strani imate temu bezbjednosti, to je delikatna situacija. Utakmica je važna, ali je bezbjednost ljudi važnija od svega. Kada vidite da se priča o vjetru, uraganu koji se približava, o zatvaranju aerodroma, pa, sviđalo se to vama ili ne, te stvari vas brinu", rekao je selektor Argentinaca Lionel Skaloni u obraćanju novinarima iz Majamija.

Argentinski savez je inače izabrao grad u kojem Leo Mesi igra za bazu pred meč sa Venecuelom, zbog lakše organizacije, uslova treninga i puta za Venecuelu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije