Fudbal

Mendi ostaje u Realu do 2027.

Mendi ostaje u Realu do 2027.
Foto: Tanjug/AP | Mendi ostaje u Realu do 2027.

Real Madrid je završio veliki posao. Isticao je ugovor Ferlanu Mendiju narednog leta, ali uspeli su čelnici Kraljevskog kluba da ga produže.

Kako prenosi ''Marka'', riješena je velika stvar, pošto je francuski defanzivac postigao dogovor sa klubom da produži saradnju na još dvije sezone – do ljeta 2027. godine.

Stigao je Mendi na ''Santijago Bernabeu'' prije pet godina, bilo je potrebno vremena da se adaptira i pokaže, imali je i problema sa povredama, ali je izrastao u jednu od najvažnijih defanzivnih karika u španskom velikanu. Trener Karlo Anćeloti ga je nazvao i “jednim od najboljih defanzivaca na svetu”.

Tokom ljeta se radilo na novom ugovoru, Marka je izveštavala o dogovoru dve strane tokom Evropskog prvenstva, a sada je ostala još samo zvanična potvrda, koja se očekuje u narednim danima.

Pisalo se ranije i o interesovanju Reala za Alfonsa Dejvisa, ali su te priče utihnule i sve je izvjesnije da će mjesto po lijevom boku u odbrani i narednih godina u Madridu biti rezervisano za bivšeg igrača Olimpik Liona.

Nedavno su ''blankosi'' produžili saradnju sa golmanom Andrijem Lunjinom, sada je dogovoren i ostanak Mendija, pa su ostali još samo Dani Karvahal, Lukas Vaskez i Luka Modrić kao igrači kojima narednog ljeta ističe ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije