Fudbal

Martines želi da brani za Argentinu na OI, ali...

Martines želi da brani za Argentinu na OI, ali...
Foto: Tanjug/AP | Martines želi da brani za Argentinu na OI

MAJAMI - Golman Aston Vile Emilijano Martines izjavio je da želi da brani za fudbalsku reprezentaciju Argentine na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu i dodao da je zbog toga spreman da uđe u sukob sa engleskim klubom.

Martines (31) je član Aston Vile od 2020. godine. On je sa selekcijom Argentine osvojio Kup Amerike 2021, kao i Svjetsko prvenstvo 2022.  "Uvijek sam stavljao reprezentaciju Argentine na prvo mjesto, a ako budem morao da se borim sa svojim klubom, učiniću to", rekao je Martines, prenosi argentinski "Tjuk sports". 

Martines se trenutno nalazi u Majamiju gdje se selekcija Argentine priprema za Kup Amerike, koji će biti odigran u SAD od 20. juna do 14. jula. 

"Najvažniji mi je Kup Amerike, pa OI. Moj san je da osvojim zlatnu medalju na OI", dodao je Martines.  Argentinski mediji navode da OI nisu u nadležnosti Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i zbog toga klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače na ovo takmičenje. 

"Želja mi je da igram na OI, ali to ne zavisi samo od mene", naveo je Martines. O

Olimpijski fudbalski turnir biće održan od 24. jula do devetog avgusta. Selekcija Argentine se nalazi u grupi B sa Marokom, Ukrajinom i Irakom.

Selekcija Argentine je osvojila zlatnu medalju na OI 2004. u Atini, kao i četiri godine kasnije u Pekingu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije