Fudbal

Marsej slavio u derbiju protiv Liona

Marsej slavio u derbiju protiv Liona
Foto: Tanjug/AP | Marsej slavio u derbiju protiv Liona

Goleade, iznenađenja i niz uzbuđenja priuštilo je ljubiteljima najbitnije sporedne stvari u životu peto kolo Lige 1, ali bolji način da se runda privede kraju od susreta dva slavna Olimpika teško da se mogao dogoditi.

Imao je Lion sve potrebno da kazni greške jednog od glavnih favorita za titulu, ali penal, igrač više, pa čak ni izjednačujući pogodak u sudijskoj nadoknadi nisu bili dovoljni domaćinu da osvoji makar bod (2:3).

Vraćao se velikan sa ''Velodroma'' u život više puta, režirao preokrete i na kraju zasluženo slavio zahvaljujući pogotku Džonatana Roua u posljednjim momentima bitke. Čitav duel obilježili su atraktivni golovi, ali 21-godišnji ofanzivac se postarao da sa stilom stavi tačku na meč.

Samo 120 sekundi ranije ''eksplodirao'' je stadion u Lionu kada je Klinton Mata poslao oštru loptu u peterac, a tamo petom Rajan Čerki pogodio za izjednačenje. Radost domaćih trajala je kratko.

Ludoj završnici prethodila je sjajna bitka. Zahvaljući dva žuta kartona, koja je Leonardo Balerdi zaradio za svega pet minuta, Lion je tokom cijelog meča imao igrača više u polju. Aleksandar Lakazet je u dubokoj sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena propustio jedanaesterac, a domaće je u vodstvo poslije najduže pauze doveo Duje Ćaleta Car, piše Meridian.

Primljen gol dodatno je motivisao goste, koji dijele lidersku poziciju na tabeli sa PSŽ-om i Monakom. Magičnim dodavanjem uposlio je Luis Enrike Pola Lirolu, a Španac je poravnao na 1:1 u 69. minutu.

Lirola je zablistao i 13 minuta kasnije, kada se našao u ulozi asistenta, dok je izuzezetno neobičnim udarcem mrežu Liona zatresao Ulises Garsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije