Fudbal

Mađari u sumraku srušili Škotsku i poslali je kući

Mađari u sumraku srušili Škotsku i poslali je kući
Foto: Tanjug/AP | Mađari u sumraku srušili Škotsku i poslali je kući

Fudbalska reprezentacija Mađarske ostala je u igri za plasman u osmini finala Evropskog prvenstva, dok se Škotska kao i uvijek do sada vraća kući poslije grupne faze takmičenja.

U posljednoj utakmici trećeg kola grupe A Mađari su večeras savladali Škote sa 1:0 i tako upisali prve bodove u Njemačkoj. U grupi A su zauzeli treće mjesto sa tri boda, ali pitanje je hoće li ona biti dovoljna za nokaut fazu (prolaze četiri najbolje trećeplasirane selekcije). Škotska je posljednja sa jednim bodom. 

U prvom dijelu jako tvrda i nervozna utakmica. Škoti su u većem dijelu kontrolisali igru, ali bez pravih prilika. S druge strane, Mađari su bili konkretniji, a imali su najbolju šansu u prvom dijelu. U 41. minuti Vili Orban je šutirao glavom, ali je na njegovu nesreću pogodio prečku. 

I u nastavku su Mađari bili opasniji, ali nisu mogli nikako do gola. U 64. minuti Dardaj je šutirao glavom, ali nije bilo dovoljno precizan, te lopta odlazi preko gola. U 70. minuti strašan sudar Varge sa golmanom Škotske, gledao se VAR oko potencijalnog penala, ali ništa od toga. U sudijskoj nadoknadi Kevin Čobot je imao priliku da donese Mađarima pobjedu, ali se ispriječila stativa. 

Kada se očekivao kraj u 100. minuti pogađa Kevin Čobot za veliku pobjedu Mađarske. Škoti idu kući, Mađarima ostaje nade. 

Poredak: Švajcarska 7, Njemačka 6, Mađarska 3, Škotska 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije