Fudbal

Lunjin ostaje u Madridu

Lunjin ostaje u Madridu
Foto: Tanjug/AP | Lunjin ostaje u Madridu

Vagao je Andrej Lunjin između odlaska iz Real Madrida narednog ljeta u sredinu u kojoj bi bio prvi izbor i ostanka u najmoćnijem klubu svijeta i izabrao potonje.

Ukrajinski golman ostaje u kraljevskom klubu sa kojim će potpisati novi, trogodišnji ugovor (trenutni isticao 2025) i do ljeta 2028. biće član Reala, piše “Marka”.

Sjajni 25-godišnji golman je nesumnjivo najbolji drugi izbor na svijetu i u skoro bilo kom drugom klubu bio bi “jedinica”, ali Tio Kurtoa, možda i najbolji čuvar mreže na svijetu, je, kada je zdrav – prosto nedodirljiv.

Videlo se to i u finišu prošle sezone koju je Belgijanac skoro u potpunosti propustio, ali kada se oporavio odmah je zamijenio do tada odličnog Lunjina koji je poslije bravura u Ligi šampiona finale morao da posmatra sa klupe.

Ukupno, Ukrajinac je na 31 utakmici branio boje klupa minule sezone, na najbolji mogući način iskoristio odsustvo Kurtoe, ali ove, kao i u doglednoj budućnosti sljeduje mu uloga drugog izbora.

Ipak, tim Karla Anćelotija krcat zvijezdama garant je da bi Lunjin u naredne četiri godine trebao da uveća već impresivnu zbirku trofeja (10).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije